Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Audiència veu indicis 'més que suficients' per a asseure a Zaplana en el banc dels acusats pel cas Erial


   "Indicis més que suficients", "indicis de criminalitat" i "fets delictius de la comissió dels quals existeixen indicis". Així veu la secció cinquena de l'Audiència Provincial de València el cas Erial, amb el que ha desestimat el recurs dels acusats i advoca per asseure en el banc dels acusats a l'expresident de la Generalitat i exministre de Treball amb el PP, Eduardo Zaplana.

   Així es desprèn de l'acte en el qual el tribunal desestima els recursos interposats per la majoria dels acusats en el cas Erial, en el qual s'ha investigat el suposat cobrament de més de 10 milions d'euros en comissions derivades de concessions d'ITV i parcs eòlics de la Comunitat Valenciana en l'època de Zaplana, a través d'una organització formada per un nucli de persones properes a l'expresident.

   D'aquesta manera, l'Audiència confirma la resolució dictada pel Jutjat d'Instrucció número 8 de València, en la qual s'acordava seguir el procediment contra els investigats pel procediment abreujat.

   El tribunal sí estima el recurs interposat per una acusada, ja que la resolució d'instància no arreplega els indicis de criminalitat que s'aprecien contra ella.

   Molts dels acusats en aquesta causa van interposar recurs davant l'Audiència en estimar que la resolució del jutjat patia de falta de motivació, i a més no veien indicis en contra seua.

   No obstant açò, el tribunal valencià, després d'estudiar els textos, els ha desestimat. Indica que la resolució recorreguda conté "detall suficient" dels fets que motiven el procediment d'incoació de procediment abreujat.

   Aquests indicis són, al seu juí, "més que suficients" per a ordenar la continuació del procediment contra els acusats, "sense que siga lícit pretendre de la jutge d'instrucció que efectue una valoració definitiva de proves o dels apilaments de la instrucció, la qual cosa és impossible en aquest moment processal", adverteix el tribunal.

   "Els recurrents pretenen --agrega-- que la instructora efectue una valoració de la prova més enllà del que procedeix en aquesta fase processal, existint indicis de criminalitat contra ells, tal com, a més, aquesta Sala ha tingut oportunitat de conèixer al llarg dels nombrosos recursos que s'han plantejat en la instrucció que ens ocupa. D'altra banda, el relat que conté l'acte arreplega l'essència dels fets delictius de la comissió dels quals existeixen indicis", ha assegurat.


Crónica CT segons informació d'agències
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon