Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El I concurs popular d’olla amb carabassa de Serra, el 29 d'octubre


Serra celebrarà el Ir concurs popular d'Olla amb Carabassa Vicente Granero Vila de Serra el pròxim 29 d'octubre. El concurs s'emmarca dins les Jornades Gastronòmiques. Carabassa: Tradició i innovació i vol donar a conéixer i fomentar aquest plat que forma part de la nostra gastronomia entre la població local. La persona que cuine la millor olla amb carabassa s'endurà 200 € de premi.

Les persones que participen cuinaran aquest plat típic de la nostra gastronomia a les seues cases i duran una mostra del producte a la plaça de la S.M. La Primitiva a les 14:00 hores de dissabte 29 perquè el jurat puga valorar els plats. La inscripció que és gratuïta es pot fer fins a les 14:00 del dijous 27 d'octubre.

El jurat estarà format per Vicente Granero i dos persones de la localitat coneixedores d'aquest plat tan típic. El jurat puntuarà de l'1 al 10 per degustació i punt de l'arròs. Els premis consistiran en tres xecs per valor de 200 € per al primer premi, 100 € per al segon i 50 € per al tercer. Les persones que participen podran menjar-se la seua olla a la plaça de la S.M. La Primitiva en les taules que l'Ajuntament de Serra instal·le per a tal efecte.

"Enguany volem fomentar la recuperació d'aquest plat entre la població local. Altres anys el concurs ha sigut professional però volem que les famílies recuperen a casa aquest plat tan nostre" comenta l'alcaldessa, Alicia Tusón. "Per primera vegada celebrem unes jornades gastronòmiques. Volem dinamitzar el consum involucrant als empresaris i a tot el veïnat" afegeix.

Concurs de decoració de carabasses

El mateix dia se celebrarà un concurs de decoració de carabasses. Totes les persones que vulguen participar han d'isncriure's a l'ajuntament fins a les 14:00 hores del 27 d'octubre. Les carabasses decorades s'hauran de dur de 16:30 a 17:30 a la plaça de la S.M. La Primitiva perquè les valore el jurat. Hi haurà tres premis en xecs regal per valor de 50 €, 30 € i 20 € respectivament per al 1r, 2n i 3r premi.

A la vesprada es realitzarà una degustació de productes amb carabassa a la plaça de la S.M. La Primitiva des de les 19.00 hores pels locals i empreses participants en el concurs. L'entrega de premis dels concursos serà en la mateixa plaça, després del passa carrer d'ànimes, una activitat que recorrerà els carrers contant històries sobre monstres valencians.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon