Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Isaura Navarro nova consellera Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica, Agricultura i Transició Ecològica

Va començar la seua carrera política a Esquerra Unida, i va ser escollida diputada al Congrés entre 2004 i 2008. Amb Mollà i amb Mónica Oltra, Navarro va ser fundadora d'Iniciativa del Poble Valencià, l'escissió d'Esquerra Unida enfrontada amb la líder del partit, Glòria Marcos. Més tard, Iniciativa s'integraria dins de la coalició Compromís, com fins ara. Abans de fer aquest Salt, Navarro va formar part del corrent Projecte Obert, liderat per l'actual alcalde de València, Joan Ribó, que també va militar a Esquerra Unida.

L'advocada Isaura Navarro, que es defineix al seu compte de Twitter com a feminista, sindicalista, somiadora i inconformista, dirigirà el futur del camp valencià i la transició energètica al País Valencià. Ho fa després de complir 18 anys assumint responsabilitats polítiques, que van començar al 2004 quan militava en Esquerra Unida.

Nascuda a València el 1973, llicenciada en Dret per la Universitat de València i advocada en excedència de CCOO, liderarà la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica per a substituir Mireia Mollà, que ha estat cessada. Fins ara, Navarro era secretària valenciana de Salut Pública.

Assessora de Mónica Oltra i de Joan Baldoví dins del grup parlamentari de Compromís, va ser escollida diputada el 2015 a les Corts Valencianes i va ser portaveu de Sanitat del seu grup. Va treballar amb Carmen Montón, la primera consellera de Sanitat del Botànic, en la reversió de les concessions sanitàries.

El 2019 es va presentar a primàries per a competir per encapçalar la llista europea de la coalició, però finalment Jordi Sebastià, històric de l'antic Bloc, va revalidar el lloc d'eixida en aquesta candidatura. El 2019, recentment constituït el segon Botànic, Navarro va assumir les competències en matèria de salut pública, assistència sanitària, gestió i administració del sistema de salut. Competències que ara deixa per a substituir Mireia Mollà a proposta de la vicepresidenta Aitana Mas.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon