Els ingressos per cotitzacions a la Seguretat Social creixen un 9% fins a un màxim històric de 92.665 milions Els ingressos per cotitzacions a la Seguretat Social creixen un 9% fins a un màxim històric de 92.665 milions
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els ingressos per cotitzacions a la Seguretat Social creixen un 9% fins a un màxim històric de 92.665 milions

El creixement de les cotitzacions supera en 2,5 punts percentuals l'increment de la despesa en pensions en el període gener-agost, contribuint amb això a reduir el dèficit del sistema. En conjunt, els comptes de la Seguretat Social presenten un saldo negatiu, a 31 d'agost de 2022, de 287 milions d'euros.

En comparació amb les dades de l'últim exercici que no va estar afectat per la pandèmia, 2019, l'increment de les cotitzacions és del 12,7% (10.428 milions d'euros més). D'aquesta manera, la xifra dels ingressos per cotitzacions socials aconsegueix el seu màxim històric en els últims 15 anys, en l'acumulat gener-agost.

Aquesta xifra s'obté de la diferència entre uns drets reconeguts per operacions no financeres de 121.395 milions d'euros, que mostren un increment del 8,1%, i obligacions reconegudes de 121.682 milions, que creixen en un 4,2% interanual.

En termes de caixa, la recaptació líquida del sistema aconsegueix els 120.084 milions d'euros, amb un increment del 10,2% respecte a l'exercici anterior.

Ingressos no financers

En aquests huit mesos, les cotitzacions socials ascendeixen a 92.665 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 9% respecte als ingressos de l'exercici 2021 (7.613 milions d'euros més).

Aquest augment ve impulsat per l'evolució dels ingressos per cotitzacions d'ocupats que experimenten un increment interanual del 10,2% fins a aconseguir els 87.146 milions d'euros (8.088 milions d'euros més).

A més, les cotitzacions d'aturats es xifren en 5.519 milions d'euros, registrant una disminució del 7,9% (475 milions d'euros menys) a conseqüència del descens del número d'aquests.

Les transferències rebudes per la Seguretat Social ascendeixen a 27.887 milions d'euros, la qual cosa suposa un augment del 5,1% interanual. La partida més significativa correspon a les transferències rebudes de l'Estat i Organismes Autònoms que suma un total de 24.660 milions (un 4,7% més). Aquest increment té el seu origen, fonamentalment, en les transferències rebudes de l'Estat per al compliment de la Recomanació primera del Pacte de Toledo 2020 (1.308 milions d'euros més).

Despeses no financeres

Pel costat de la despesa, les prestacions econòmiques a famílies i institucions van aconseguir 114.234 milions, un 4,5% més que en el mateix període de 2021. Aquesta xifra representa un 93,9% de la despesa total realitzada en el sistema de Seguretat Social.

La major partida, 105.051 milions, correspon a pensions i prestacions contributives, amb un augment d'un 4,4%.

En una anàlisi detallada, la despesa en pensions (incapacitat permanent, jubilació, viduïtat, orfandat i en favor de familiars) s'incrementa un 6,5% fins als 92.979 milions d'euros, a causa de l'augment del nombre de pensionistes (0,9%), a l'elevació de la pensió mitjana (5,3%), així com a la revaloració general del 2,5% per a les pensions contributives en compliment de la nova llei, que garanteix el poder adquisitiu de les pensions.

Respecte als subsidis d'incapacitat temporal, la despesa total augmenta un 8% respecte al mateix període de l'any anterior, fins a aconseguir els 8.886 milions d'euros, mentre les prestacions per naixement i cura de menor, corresponsabilitat en la cura del lactant, risc durant l'embaràs i durant la lactància natural i cura de menors afectats per càncer o una altra malaltia s'incrementen interanualment el 13,5% fins a aconseguir els 2.513 milions.

Les pensions i prestacions no contributives, inclosos els complements per mínims de les pensions contributives, aconsegueixen els 9.184 milions d'euros, un 6,3% més que en el mateix període de l'exercici anterior, motivat per la revaloració general del 3% per a pensions mínimes i no contributives.

De dicho importe, se destina a pensiones no contributivas y complementos por mínimos 6.217 millones (un 3,7% más), y a subsidios y otras prestaciones 2.967 millones, de los cuales 2.797 millones de euros corresponden a Ingreso Mínimo Vital y prestaciones familiares, un 12,5% más respecto del año anterior, debido principalmente al incremento transitorio del 15% del importe del ingreso mínimo vital que se aplica desde el mes de abril.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal