Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El jutjat processa l'exgerent del General de València i 10 persones més per malversació i eximeix l'exconseller Blasco

   El jutge del Jutjat d'Instrucció número 6 de València ha dictat un acte en què processa al que va ser director gerent de l'Hospital General entre 2004 i 2021, Sergio Blasco, i altres deu persones més pels delictes de malversació, frau a l'administració, tràfic d'influències, prevaricació i suborn en el 'cas Osvaldos', en el qual s'ha investigat l'adjudicació de concursos i contractes en el centre hospitalari.

   Així mateix, ha acordat el sobreseïment del procediment per a l'exconseller de Sanitat i posteriorment titular de Solidaritat i Ciutadania amb el PP, Rafael Blasco, oncle del processament Sergio Blasco i el seu germà Francisco José, administrador d'una empresa sanitària i també processat en la causa.

   L'instructor entén que l'exconseller, condemnat en el 'cas Cooperació' i per manyes per als contractes informàtics en Solidaritat, en cap dels expedients estudiats va donar "cap ordre, indicació o suggeriment" per a determinar les empreses que devien ser adjudicatàries dels contractes qüestionats.

   Així consta en un acte del passat 5 d'octubre, avançat per les Províncies i consultat per Europa Press, en el qual l'instructor de la causa, que es va iniciar arran d'una querella de la Fiscalia Anticorrupció, dona deu dies a ministeri fiscal i acusacions perquè demanen el sobreseïment o l'obertura de juí oral. La resolució no és ferma i pot ser recorreguda.

   L'instructor entén que, amb el canvi en el règim jurídic de l'Hospital General en 2002 i la creació del Consorci, es va nomenar director del mateix a Sergio Blasco, que va crear un entramat d'empreses i persones que van obtindre un benefici il·lícit de l'adjudicació de concursos públics a empreses de coneguts que, al seu torn, subcontractaven suposats servicis i treballs a altres societats de la mateixa trama sense que exercitaren activitat alguna, però justificant amb açò els pagaments que es realitzaven. I se servien d'aquestes mateixes empreses per a cobrar comissions directes i indirectes amb uns beneficis que revertien en els integrants de l'organització.

   En concret, segons detalla l'instructor, l'organització adjudicava contractes administratius, en molts casos amb irregularitats, de prestació de servicis per realització d'obres, a mercantils d'activitat contrastades i dirigides per persones vinculades a Sergio Blasco i entre si.

   Aquests, alhora, subcontractaven amb altres empreses pertanyents a l'organització que, en molts casos mancaven d'activitat empresarial i personal, "sense que puguen justificar els treballs o servicis que suposadament havien efectuat però els que havien cobrat".

   Eixos ingressos es repartien entre les persones de l'organització. Aquestes empreses, en ocasions, rebien pagaments sense justificació d'altres mercantils alienes a la xarxa i vinculades amb contractes administratius sanitaris "sense causa o motiu que ho justifique, excepte la gestió de cobrament de comissions", existint un "constant transvasament de quantitats de diners sense justificació entre les diferents mercantils que, al seu torn, efectuaven pagaments, adquirien béns o prestaven servicis a persones vinculades amb l'organització o amb l'Hospital General".

TRES NIVELLS

   D'acord amb el magistrat, per a organitzar l'entramat van crear o van usar tres tipus de societats en tres nivells. En el primer estarien Out-log; Conectall Systems i Mantenimientos Integrales Turia, perfectament conformades amb estructura, organització emprats, i amb activitat quasi única de contractar amb l'administració sanitària. Les tres van facturar entre 2005 i 2014 a Sanitat quasi 33 milions d'euros.

   Un segon nivell el conformarien empreses de menor volum, amb dos o tres treballadors que feien tasca mixta. En ocasions se'ls adjudicaven xicotets contractes amb l'administració o sector privat, en uns altres rebien pagaments d'adjudicatàries de contractes i subcontractades de les del primer nivell i pagaments d'altres mercantils relacionades amb el General i que normalment eren pagaments en funció del patrocini.

   Es tracta de Prospain, Vamont consulting, Cyomed Levante, Kanbanlog, Soluciones Logísticas Hospitalarias, Identiart i Bienet, dirigides per persones vinculades personal i familiarment amb Sergio Blasco i amb els integrants de les mercantils del primer i tercer nivell. Entre els mateixos anys van ingressar poc més de dos milions d'euros per contractes i 600.000 per subcontractes d'empreses del primer grup.

   El tercer nivell estaria format per empreses sense organització, personal ni activitat que malgrat açò són receptores d'ingressos de les mercantils provinents dels anteriors nivells i de terceres societats sense que a unes o a unes altres els realitzaren contraprestació alguna. Es tracta de Iaunua Gestión, Tamazula, Corporación Sociosanitaria del Mediterráneo, Proyectos Sanitarios Xúquer (Soluciones Innovadoras de Salud) i Sanygestión. En el mateix període de temps van rebre més d'un milió en subcontractes i pagaments de mercantils que, sense pertànyer a l'organització, eren beneficiàries de contractes amb l'administració sanitària.

   Al seu torn, aquestes empreses realitzaven pagaments i sufragaven despeses particulares de Sergio Blasco, la seua família i persones vinculades a les empreses assenyalades i al General.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon