Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El CGPJ sospesa rescatar un 'pla de Lesmes' per a alleujar la 'insostenible' situació del TS després del fracàs de la negociació

   Es podria recórrer a plans de reforç, comissions de servici i fins i tot a catedràtics i alts funcionaris

   El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) baralla entre les seues opcions la de rescatar el 'pla b' ideat en temps de Carlos Lesmes per a alleujar la "insostenible" situació del Tribunal Suprem (TS), amb 17 vacants que en els pròxims mesos podrien augmentar a 20 --el que suposarà el 25% dels seus efectius--, amb un panorama especialment preocupant en dos sales: la social i la del Contenciós-Administratiu.

   Les fonts de l'òrgan de govern dels jutges consultades per Europa Press expliquen que la decisió del PP de suspendre les negociacions amb el PSOE per a la renovació del CGPJ --caducat des de fa quasi quatre anys--, a causa de la intenció del Govern de reformar el delicte de sedició, obrin una nova etapa que obliga a prendre decisions.

   Una de les tasques més urgents, segons apunten les citades fonts, és pal·liar com siga possible la situació del Suprem, que des de l'alt tribunal insisteixen que és "absolutament insostenible", "terrible", per les vacants sorgides des de l'entrada en vigor de la reforma legal de març de 2021 que prohibeix a un CGPJ en funcions anar cobrint les que es registren en l'alts tribunals.

   En el seu moment, quan Lesmes encara exercia la Presidència del CGPJ i del TS, es va estudiar un "pla b" que consistiria a enviar efectius al Suprem mitjançant plans de reforç, comissions de servicis temporals o substitució externa per catedràtics i alts funcionaris.

   Una altra de les raons que aquest 'pla b' no s'haja activat ja per al TS és que hi ha dubtes legals que es puga usar per a cobrir les vacants de magistrats. Així, algunes fonts indiquen que podria servir per a insuflar lletrats en les sales més perjudicades, un fet que seria un alleujament però no la solució definitiva, recalquen des de l'alt tribunal.

   En qualsevol cas, les fonts criden l'atenció sobre el fet que aquestes mesures d'auxili haurien de comptar amb el vistiplau del Ministeri de Justícia, per ser qui ha d'autoritzar la dotació econòmica per a açò.

   Així mateix, subratllen que ens trobem en una fase embrionària, per la qual cosa s'espera que en els pròxims dies i setmanes se succeïsquen les reunions entre els 18 vocals que componen actualment el CGPJ per a analitzar l'escenari i decidir els següents passos.

   El que tenen clar en el CGPJ és que són el govern del Poder Judicial, de manera que no cap paràlisi cap, sinó seguir complint les seues funcions en la mesura en què la llei vigent li ho permet.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon