Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Govern aconsegueix que els preus industrials moderen l'avenç al 35,6% al setembre pels menors costos energètics

Els preus industrials van moderar el seu creixement interanual al setembre fins al 35,6% pels menors costos energètics i es van estancar en relació al mes anterior, segons ha informat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Amb el repunt interanual de setembre, quasi 7,5 punts inferior a l'experimentat a l'agost, els preus industrials encadenen 21 mesos consecutius de taxes positives.

La moderació de la taxa interanual dels preus industrials registrada al setembre es deu fonamentalment a l'energia, que va retallar la seua variació anual quasi 27,5 punts, fins al 84,2%, per l'abaratiment de la producció d'energia elèctrica i del refinament de petroli, així com als béns intermedis, la taxa anual dels quals va baixar 1,5 punts, fins al 18,6%, per la menor pujada dels preus de fabricació de productes químics i productes bàsics de ferro respecte a l'experimentada al setembre de 2021.

Per contra, els preus dels béns de consum no durador van elevar al setembre la seua taxa interanual mig punt, fins al 13,1%, per l'encariment del processament i conservació de carn i elaboració de productes carnis.

Segons l'INE, sense comptar l'energia, els preus industrials van mostrar el mes de setembre passat un repunt interanual del 14%, taxa quatre dècimes inferior a la d'agost i més de 21,5 punts per davall de la taxa general.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon