Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Govern aconsegueix que els preus industrials moderen l'avenç al 35,6% al setembre pels menors costos energètics

Els preus industrials van moderar el seu creixement interanual al setembre fins al 35,6% pels menors costos energètics i es van estancar en relació al mes anterior, segons ha informat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Amb el repunt interanual de setembre, quasi 7,5 punts inferior a l'experimentat a l'agost, els preus industrials encadenen 21 mesos consecutius de taxes positives.

La moderació de la taxa interanual dels preus industrials registrada al setembre es deu fonamentalment a l'energia, que va retallar la seua variació anual quasi 27,5 punts, fins al 84,2%, per l'abaratiment de la producció d'energia elèctrica i del refinament de petroli, així com als béns intermedis, la taxa anual dels quals va baixar 1,5 punts, fins al 18,6%, per la menor pujada dels preus de fabricació de productes químics i productes bàsics de ferro respecte a l'experimentada al setembre de 2021.

Per contra, els preus dels béns de consum no durador van elevar al setembre la seua taxa interanual mig punt, fins al 13,1%, per l'encariment del processament i conservació de carn i elaboració de productes carnis.

Segons l'INE, sense comptar l'energia, els preus industrials van mostrar el mes de setembre passat un repunt interanual del 14%, taxa quatre dècimes inferior a la d'agost i més de 21,5 punts per davall de la taxa general.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon