Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pérez Garijo: 'El canvi cap a una cultura responsable a l'administració ha de ser una constant entre el personal empleat públic'

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha inaugurat la Jornada 'Ocupació pública, integritat i transparència', organitzada per la Universitat d'Alacant (UA).

En la sessió inaugural també ha intervingut la rectora de la UA, Amparo Navarro; el sotssecretari general de la UA, Josep Ochoa; la vicedegana de Polítiques d'Igualtat i Inclusió de la Facultat de Dret, Plans Cabedo; així com alumnat, professorat i persones interessades en la matèria.

Durant la seua intervenció, la consellera ha parlat del bon govern i del canvi de cultura en l'administració pública, "un canvi en el qual cal continuar avançant per a aconseguir una cultura interna responsable, on els valors de l'objectivitat, l'honestedat, la imparcialitat i el comportament ètic, siguen una constant entre el personal empleat públic".

Pérez Garijo també s'ha referit a la "necessitat d'aconseguir una major transparència, posant en marxa canals de comunicació i denúncia segurs i mantenint la implicació de la ciutadania i el rebuig social cap a aquelles persones que estiguen temptades per un comportament poc ètic".

"Per a evitar que aqueixos comportaments tornen a produir-se com en el passat recent -ha assenyalat la consellera- es necessiten mesures de prevenció que complisquen amb el cicle de la transparència: començant per la publicitat activa, seguint amb la participació i la cogobernanza i acabant amb la rendició de comptes".

Al seu torn, Pérez Garijo ha qualificat de "imprescindible" el treball conjunt entre universitats, societat civil i administració pública per a aprofundir en "la cultura del bon govern i la transparència" creant sinergies en benefici de tota la societat.

La jornada forma part de les activitats del conveni de col·laboració entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i la UA per a realitzar accions de formació, divulgació i investigació en matèria de transparència, accés a la informació pública, bon govern, dades obertes i integritat institucional.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon