Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pérez Garijo: 'El canvi cap a una cultura responsable a l'administració ha de ser una constant entre el personal empleat públic'

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha inaugurat la Jornada 'Ocupació pública, integritat i transparència', organitzada per la Universitat d'Alacant (UA).

En la sessió inaugural també ha intervingut la rectora de la UA, Amparo Navarro; el sotssecretari general de la UA, Josep Ochoa; la vicedegana de Polítiques d'Igualtat i Inclusió de la Facultat de Dret, Plans Cabedo; així com alumnat, professorat i persones interessades en la matèria.

Durant la seua intervenció, la consellera ha parlat del bon govern i del canvi de cultura en l'administració pública, "un canvi en el qual cal continuar avançant per a aconseguir una cultura interna responsable, on els valors de l'objectivitat, l'honestedat, la imparcialitat i el comportament ètic, siguen una constant entre el personal empleat públic".

Pérez Garijo també s'ha referit a la "necessitat d'aconseguir una major transparència, posant en marxa canals de comunicació i denúncia segurs i mantenint la implicació de la ciutadania i el rebuig social cap a aquelles persones que estiguen temptades per un comportament poc ètic".

"Per a evitar que aqueixos comportaments tornen a produir-se com en el passat recent -ha assenyalat la consellera- es necessiten mesures de prevenció que complisquen amb el cicle de la transparència: començant per la publicitat activa, seguint amb la participació i la cogobernanza i acabant amb la rendició de comptes".

Al seu torn, Pérez Garijo ha qualificat de "imprescindible" el treball conjunt entre universitats, societat civil i administració pública per a aprofundir en "la cultura del bon govern i la transparència" creant sinergies en benefici de tota la societat.

La jornada forma part de les activitats del conveni de col·laboració entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i la UA per a realitzar accions de formació, divulgació i investigació en matèria de transparència, accés a la informació pública, bon govern, dades obertes i integritat institucional.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon