Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell aprova la reforma fiscal valenciana per ajudar les famílies a fer front a la inflació

Aitana Mas: “Amb les mesures aprovades pel Consell la Generalitat serà refugi i trampolí de la classe treballadora i mitjana, ajudant a mitigar la inflació”

Arcadi España: “La reforma aprovada hui té un caràcter social més que fiscal, amb l'objectiu de protegir la població més vulnerable”

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, i el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, han informat en roda de premsa sobre el contingut de l'avantprojecte de llei de mesures fiscals de gestió administrativa i financera i d'organització de la Generalitat aprovat hui en reunió extraordinària del Ple del Consell juntament amb el decret llei de reforma fiscal valenciana.

Mes ha destacat que amb les mesures aprovades hui la Generalitat té com a objectiu "mitigar la inflació, tirant una mà tota la societat valenciana que veu com es redueix dia a dia el seu poder adquisitiu" i convertint-se així en "refugi i trampolí de la classe treballadora i mitjana en uns temps d'incerteses internacionals i d'una inflació disparada per la crisi energètica".

Pel que respecta a la reforma fiscal valenciana, Aitana Mas ha destacat que amb el decret llei aprovat hui "es modifica la regulació del tram autonòmic de l'IRPF amb la finalitat d'acomodar amb efectes immediats el seu gravamen a la vertadera capacitat econòmica de les persones, amb especial atenció a aquelles amb rendes mitjanes i baixes".

La llei d'acompanyament inclou un nou perfil de beneficiaris de la Renda Valenciana d'Inclusió per a les persones que han tornat de l'estranger i es garantirà que el Carnet Jove siga "absolutament gratuït", alguna cosa que costarà un milió d'euros.

Així mateix, la vicepresidenta ha informat que de cara a 2023 es manté els mínims i les deduccions i es crea una nova tarifa del IRPF que farà que aporten més els qui tinguen més capacitat i paguen menys els qui perceben menys"; també s'incrementarà en un 0,25% els trams dels qui tenen una riquesa major", amb una riquesa superior als 1,3 milions d'euros; i s'incrementa del 10% a l'11% l'impost de Transferències Patrimonials a l'adquisició d'habitatges superiors al milió d'euros. Les deduccions un 10%: la de naixement, per exemple, passa de 270 a 300 euros, i la de lloguer de la residència habitual incrementa el seu límit fins als 800 euros, dels 700 actuals. El límit de renda per a beneficiar-se de les deduccions puja de 25.000 a 30.000 l'individual; i de 40.000 a 47.000 el conjunt.

Per part seua, Arcadi España ha destacat que la reforma aprovada pel Consell "té un caràcter social més que fiscal per a ajudar a les famílies que més ho necessiten, amb l'objectiu de protegir la població més vulnerable i combatre la inflació".

Arcadi España ha afirmat que es tracta d'una reforma "per a la majoria dels contribuents valencians amb rendes fins a 60.000 euros. Representa el 97,4% dels contribuents en la Comunitat Valenciana. Baixa per tant la tributació a 1,34 milions de declarants i permet que 962.000 contribuents tinguen una quota zero". La reforma fiscal tindrà efectes retroactius a 1 de gener de 2022

Així mateix, el responsable d'Hisenda ha insistit que aquesta reforma "està centrada en les classes mitjanes i treballadors, beneficia a la gran majoria de la societat valenciana i té un efecte immediat, ja per a la declaració que farem l'any que ve, però aplicable al 2022".

S'inclou una nova tarifa del tram autonòmic de l'IRPF per la qual una renda de 19.000 euros s'estalviarà 97,95 euros en la renda; algú amb renda de 48.000 euros estalviarà 57 i algú que coure més de 65.000 pagarà 0,1 euros més.

S'incrementarà al màxim del 10% els mínims exempts de tributació i s'incrementen al mínim de renda les deduccions de la Generalitat: "Es puja la seua quantia i el límit de renda", ha explicat Espanya. També ha destacat l'augment de valencians que tindran quota zero, en incrementar-se aquests mínims.

Augmenten també les deduccions un 10%: la de naixement, per exemple, passa de 270 a 300 euros, i la de lloguer de la residència habitual incrementa el seu límit fins als 800 euros, dels 700 actuals. El límit de renda per a beneficiar-se de les deduccions puja de 25.000 a 30.000 l'individual; i de 40.000 a 47.000 el conjunt.

S'incorporen dues noves deduccions: de 100 euros per l'increment dels interessos de les hipoteques, que permetrà que els contribuents es deduïsquen el 50% de la diferència entre interessos abonats en 2022 i els de l'any anterior amb un límit de 100 euros. També hi haurà una deducció per a dones que estiguen en tractaments de fertilitat no coberts per la sanitat pública.

Llei d'acompanyament

D'altra banda, entre les mesures incloses en l'anomenada 'Llei d'Acompanyament', Aitana Mas ha destacat la modificació de la renda valenciana d'inclusió "per a incloure un nou perfil entre les persones beneficiàries amb la intenció de facilitar la volta dels valencians i valencianes en l'exterior, assegurant la possibilitat de l'accés a prestacions socials per a reprendre la seua vida en la Comunitat Valenciana".

A més, en l'àmbit dels serveis socials, "s'estructura a nivell legal el procés per a fer les reversions de centres; es crea la figura de l'auditor per a començar el procediment de qualitat i s'incorpora la figura de Supervisor de Serveis Socials amb rang de llei". Aitana Más també ha destacat la gratuïtat del Carnet Jove a partir de l'any pròxim.

Així mateix, la vicepresidenta ha informat que en matèria industrial s'inclouen reformes "per a fer dels polígons industrials uns instruments de promoció econòmica i benestar" a través de les dotacions necessàries perquè una àrea industrial puga obtindre la classificació de 'avançada', com la inclusió d'instal·lacions per a la pràctica esportiva, centre d'educació infantil o ludoteca infantil; servei de salut i servei de prevenció de riscos laborals o la instal·lació d'oficines bancàries.

Per part seua, el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha assenyalat que la Llei d'Acompanyament inclou "el foment del lloguer de cases deshabitades, se suprimeix la taxa del Carnet Jove, l'impacte del qual és d'un milió d'euros que s'estalvien els joves de la Comunitat Valenciana entre 14 i 30 anys, i es possibilita que els taxis en municipis amb aquest servei el puguen prestar en localitats del seu entorn encara que no disposen d'aqueix servei".




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon