Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un equip de la UV demostra que l‟ús de derivats de cèl·lules mare en ratolins millora l‟envelliment saludable

La investigació mostra una millora en la fragilitat, la resistència a la fatiga o els marcadors de senescència en el múscul i el renyó

Un equip de la Universitat de València (UV), liderat per la professora Consuelo Borrás, del Departament de Fisiologia de la Facultat de Medicina, ha demostrat que l'ús de derivats de cèl·lules mare prevé la fragilitat, millora la salut i disminueix l'edat biològica en ratolins vells.

La investigació, que s'acaba de publicar en la revista 'Science Advances', proposa que el tractament amb vesícules extracelul·lars de joves pot promoure un envelliment saludable, segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

Segons la UV, l'envelliment s'associa amb un major risc de fragilitat, discapacitat i mortalitat. Les investigacions busquen estratègies per a "retardar" els canvis associats amb l'envelliment i la fragilitat.

Així, l'equip d'investigació de la UV ha tractat animals vells amb xicotetes vesícules extracelul·lars (sEV) derivades de cèl·lules mare mesenquimales adiposes (ADSC) d'animals joves, i ha trobat "una millora en diversos paràmetres generalment alterats amb l'envelliment, com la coordinació motora, la força d'agarre, la resistència a la fatiga, la regeneració del pelatge i la funció renal, així com una important disminució de la fragilitat", ha apuntat Borrás.

Segons l'estudi, els ADSC-sEVs promouen un efecte proregeneratiu i una disminució en l'estrés oxidatiu, la inflamació i els marcadors de senescència en el múscul i el renyó.

"És més, l'edat epigenètica (una manera de calcular l'edat biològica d'algú) és menor en teixits de ratolins vells tractats amb ADSC-sEV i el seu metaboloma canvia a un perfil més juvenil", ha conclòs.

Des de l'equip de la Universitat proposen que el tractament amb vesícules extracelul·lars de joves pot promoure un envelliment saludable

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon