Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Puig trasllada als municipis el 'totalment legítim debat sobre els bous' perquè tenen 'la competència per a decidir'

   El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha considerat que el debat obert sobre la celebració dels bous al carrer i els festejos taurins a la Comunitat Valenciana, després de les set víctimes mortals registrades aquest estiu, és "absolutament legítim", ha assenyalat que cada ajuntament "té capacitat autònoma per a decidir" sobre aquesta qüestió i ha defès que la normativa valenciana que regeix aquests esdeveniments és "estricta".

   Puig, en una entrevista aquest dijous en Onda Cero, recollida per Europa Press, ha recalcat que, malgrat les exigències de la normativa, "el primer" que han de fer tant els ajuntaments com els organitzadors d'aquests esdeveniments és "garantir el seu compliment".

   Sobre el debat obert --després de les declaracions de la vicepresidenta, portaveu i consellera d'Igualtat i Polítiques inclusives, Aitana Mas--, en relació a la celebració d'aquests festejos, ha assenyalat que són els ajuntaments els que tenen autonomia per a decidir.

   En qualsevol cas, el cap del Consell ha subratllat que els 'bous' són una tradició "molt arrelada en alguns pobles, i en uns altres no", per la qual cosa ha apel·lat a la "corresponsabilitat" de les institucions i dels organitzadors dels festejos.

   No obstant açò, Puig els ha emplaçat a "ser conscients" que han de garantir la seguretat de les persones i el compliment de les normes "més enllà" que siguen "una tradició" en els pobles en els quals estan "absolutament arrelades a l'imaginari col·lectiu".

   El líder autonòmic ha assegurat que, encara que complir la normativa "no justifica" la xifra de morts --que ascendeix a set aquest estiu a la Comunitat Valenciana, "el més important són les persones", per la qual cosa ha advocat per "investigar per què s'han produït aquestes situacions". "De produir-se aquests esdeveniments, han d'estar complint les garanties que exigeix la norma", ha insistit.

   De qualsevol manera, Puig ha argumentat que el marc normatiu "permet l'existència d'aquestes festes" i ha considerat que el debat sobre la celebració dels 'bous' és "absolutament legítim" i que cada municipi "té capacitat autònoma per a decidir" en relació a aquesta qüestió.

   Finalment, preguntat directament per si, per exemple, en el cas que fora alcalde de Morella (Castelló) --la seua localitat natal-- mantindria els festejos taurins en el municipi, ha afirmat que la realitat de cada poble és "molt diferent" ja que la Comunitat Valenciana és "absolutament diversa" i la seua riquesa resideix precisament, al seu juí, en la "diversitat".

   "En alguns pobles no hi ha tradició i en altres, una enorme", ha exposat Puig, per la qual cosa ha recalcat que els alcaldes són els qui "han de valorar i parlar amb la ciutadania per a garantir la màxima seguretat".



Crónica CT * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal