Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Puig avança que la reforma fiscal estarà a punt 'en les properes setmanes' i entrarà en vigor amb la llei d'acompanyament

El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que la reforma fiscal que prepara el Consell per a ajudar a les classes mitjanes i treballadores, protegir més la població vulnerable i impulsar la creació d'ocupació estarà llesta "en les pròximes setmanes" i tindrà efecte en el moment en què s'aprove la llei de mesures fiscals --coneguda com a llei d'acompanyament-- del Pressupost de 2023.


Així ho ha indicat Puig a preguntes dels mitjans aquest dissabte durant la roda de premsa en la qual s'han presentat les conclusions del Seminari de Govern - Estiu 2022, celebrat aquests dies a Vall d'Ebo i Alcoi (Alacant).

El cap del Consell ha assenyalat que existeix "una base d'acord" en el govern valencià respecte "al que obeirà" la norma. "Quan parlem d'una reforma fiscal no parlem tots del mateix llenguatge: la dreta parla de baixar impostos a aquells que haurien de pagar més", ha considerat.

Així, ha defensat que el Consell ha apostat per un "procés tècnic i de diàleg" perquè la reforma "té complexitat" i afectarà les classes mitjanes i treballadores, que "amb més dificultat fan front a la crisi inflacionària". En qualsevol cas, Puig ha reivindicat que la reforma fiscal és un "clar acord en aqueixa perspectiva".

En aquest context, el líder autonòmic ha apuntat que el conseller d'Hisenda, a través d'experts i "escoltant les associacions empresarials i sindicals", es troba elaborant la proposta que --ha recalcat-- es presentarà "en el moment oportú".

"Parlar de reforma fiscal no és el mateix si ho planteja una opció conservadora o la dreta o un govern progressista", ha insistit, al mateix temps que ha assenyalat que el govern valencià "vol donar-li un efecte més positiu a aquells que en aquest moment tenen més dificultats".

De qualsevol forma, Puig ha remarcat que la intenció del Consell és presentar la reforma "en les pròximes setmanes", que entre en vigor amb la llei d'acompanyament dels Pressupostos de la Generalitat per a 2023 i que tindrà un "efecte immediat".


Crónica CT * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon