Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Afrontar la inflació, garantir ocupació i vivenda i avançar en reindustrialització, eixos dels pressupostos del 2023

   

El Consell presenta "mesures útils" en un context marcat per la pandèmia, la guerra d'Ucraïna i l'infrafinançament


El Consell ha donat a conéixer aquest dissabte les "bases polítiques" dels pressupostos de 2023, que pivotaran sobre quatre "eixos fonamentals" i que s'han acordat en el Seminari de Govern-Estiu 2022, amb els objectius "prioritaris" de "enfortir l'estat social valencià" per a fer front a la inflació, garantir l'ocupació i el dret a l'habitatge, i avançar en la reindustialización de la Comunitat i en noves perspectives econòmiques "reals".

El Seminari de Govern, que s'ha desenvolupat des del dijous fins a aquest dissabte a Vall d'Ebo i Alcoi (Alacant), ha presentat un total de 36 mesures estratègiques que compondran els pròxims pressupostos del Botànic i que, segons ha destacat el 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, reflecteixen que "l'autogovern valencià és útil als valencians i capaç de donar-los una resposta malgrat les dificultats i l'infrafinançament".

El cap del Consell ha valorat aquest seminari de manera "positiva" i ha declarat que hi ha hagut "diàleg, debat i, sobretot, capacitat per a contactar amb la realitat de la societat valenciana, per a millorar-la i dir clarament que la Generalitat estarà, ara i sempre, al costat dels valencians, les persones, les famílies i les empreses".

Puig ha posat l'accent que els futurs pressupostos s'aprovaran "dins del termini i en la forma escaient" en un context que ha marcat l'actual legislatura amb una sèrie de circumstàncies com una pandèmia "terrible" que ha deixat a "moltes famílies trencades" i que, "gràcies a la corresponsabilitat i la màxima prudència" de la ciutadania valenciana s'ha aconseguit "tirar avant"; així com una "guerra provocada per Putin" que ha generat un problema greu en el camp de l'energia i un augment de la inflació.

En aquest sentit, ha apuntat que l'objectiu d'aquest Seminari de Govern és estudiar "com la Generalitat pot ser més útil a la ciutadania davant la crisi estacionària i climàtica, garantir un estat del benestar potent, mantindre el empelo i ser conscients que les grans transformacions han d'accelerar-se i no parar-se per la conjuntura social i econòmica".

"Els pressupostos de 2023 atendran a com podem, des de la Generalitat, ajudar a baixar la inflació, garantir l'ocupació i, al mateix temps, continuar avançant en el procés de reindustrialització, aportar noves perspectives econòmiques reals i garantir l'habitatge", ha ressaltat, al mateix temps que ha assegurat que es tracta, "en definitiva, d'enfortir un estat social que no permeta que ningú es quede al marge".

Per part seua, la vicepresidenta primera del Consell, Aitana Mas, ha recalcat que les conclusions del 13é Seminari de Govern "fixen i aborden les línies estratègiques dels quals seran els primers pressupostos del tercer Govern del Botànic". Un govern que descrit com a "plural, sòlid i cohesionat" i que --ha asseverat-- aprovarà els seus huitens pressupostos, que "tornaran a nàixer del diàleg, el consens i l'empatia".

"ESTAT DEL BENESTAR VALENCIÀ"

Mes ha assenyalat que en l'actualitat "s'ha evidenciat més que mai la necessitat d'un sistema públic valencià de serveis socials que no deixe a ningú darrere, amb una forta sanitat pública i universal per a afrontar les futures crisis i que ves-li tots els dies per la nostra salut, que apuntale una educació pública i de qualitat que prepare a la joventut per al món que vindrà, que redoble la lluita contra el canvi climàtic i la inflació, i faça èmfasi en la protecció i l'impuls de l'economia".

Així doncs, la vicepresidenta ha enumerat els quatre eixos centrals dels pressupostos de 2023 que, segons ha postil·lat, seran al seu torn els eixos que "marquen la solidesa de l'estat del benestar valencià". "Seran uns pressupostos per a avançar en polítiques 'botànicas' que, com ja hem vist, serveixen per a rescatar persones en temps complicats, millorar la qualitat de vida i el benestar de les famílies, avançar en igualtat i inclusió social i garantir la prestació social per a oferir uns millors serveis públics a la ciutadania", ha defensat.

El primer dels eixos plantejats se centra en l''Acció contra l'emergència climàtica', a través de mesures com la intensificació de la lluita contra al canvi climàtic i l'impuls de la transició
ecològica; el reforç de la prevenció d'incendis; l'aposta pel canvi de model energètic i la descarbonització de l'economia, i el suport al sector agrícola i ramader.

Així mateix, es contempla dur a terme el desplegament de la Llei valenciana contra el Despoblament, donar resposta a les emergències i al canvi climàtic des del sistema públic valencià dels serveis socials, crear un programa d'ocupació extraordinària per a la regeneració de les zones afectades pels incendis forestals, oferir "més transport públic, més sostenibilitat i més estalvi", i impulsar un urbanisme productiu que fomente l'economia sostenible i l'energia renovable.

REFORMA FISCAL CONTRA LA INFLACIÓ i GENERACIÓ D'OCUPACIÓ

En la 'Lluita contra la inflació i la protecció de l'ocupació', el Consell pretén impulsar l'Aliança Valenciana contra la Inflació des del diàleg social; aprovar una reforma fiscal per a ajudar les famílies a lluitar contra la inflació; secundar, mitjançant ajudes directes i crèdits, a empreses i autònoms per a superar els problemes derivats de l'augment dels costos de producció; avançar en la digitalització, reducció de la bretxa digital i simplificació dels tràmits de la Generalitat.

Paral·lelament, els pressupostos perseguiran la reindustrialització del territori valencià, potenciar l'ocupació digna, optimitzar la captació i execució de fons europeus, generar més obra pública com a motor de l'economia, executar el Pla d'Infraestructures Judicials, i potenciar la retenció i promoció del talent investigador i la formació d'equips d'excel·lència.

SERVEIS PÚBLICS, HABITATGE I ENFORTIMENT DE LA DEMOCRÀCIA

El tercer eix, 'Reforç dels serveis públics i del dret a l'habitatge', cerca consolidar i ampliar la resposta davant el nou context social; fomentar la corresponsabilitat en les cures familiars; aprovar mesures urgents en matèria d'habitatge davant la crisi econòmica i social i enfortir el sistema públic d'habitatge per a pal·liar la situació d'emergència residencial; revertir la regressió urbana i social a través de l'aprovació de la Llei de Barris; enfortir el suport públic a l'activitat de rehabilitació d'edificis i habitatges per a avançar en la transició ecològica i pal·liar la pobresa energètica.

Al mateix temps, el Consell pretén millorar de la qualitat educativa amb estabilització i augment de professorat; garantir la igualtat d'oportunitats per a l'estudiantat i augmentar les beques per a la Formació Professional; incrementar i diversificar les convocatòries d'ajudes al sector cultural; enfortir la formació universitària, garantint l'equitat i la igualtat d'oportunitats, així com l'atenció en salut mental a través d'una resposta integral des de tots els nivells assistencials; millorar l'atenció al seguiment de l'embaràs, i treballar en l'especialització en les cures de les víctimes d'accidents amb lesió medul·lar.

Finalment, per a aconseguir un 'Enfortiment de la democràcia i les institucions de la Comunitat' s'aprovarà nou programa de beques per a l'accés a l'administració autonòmica i de justícia; es consolidarà la cultura de la innovació i la transformació digital de la societat, des de la responsabilitat social i mediambiental; consolidaran les polítiques de Memòria Democràtica; s'enfortirà la Cooperació Valenciana al Desenvolupament; i es lluitarà contra la bretxa digital en l'Atenció a la Ciutadania.





Crónica CT * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon