Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana habilita una enquesta de percepció sobre la mobilitat local



La ciutat celebra la Setmana de la Mobilitat amb la revisió del seu Pla de Mobilitat Urbana Sostenible
L'Ajuntament de l'Eliana ha posat en marxa, fins divendres que ve 30 de setembre, una enquesta de percepció sobre la mobilitat local amb la finalitat de respondre a les necessitats actuals i futures de mobilitat a la ciutat.

Aquesta enquesta, habilitada per a tota la ciutadania, s'emmarca en el procés de revisió actual del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS). Aquest pla, aprovat l'any 2010, es basa en pràctiques de planificació existents i té en consideració els principis d'integració, participació i avaluació per a satisfer les necessitats actuals i futures de mobilitat de persones i mercaderies, amb l'objectiu d'aconseguir una major qualitat de vida en la localitat i els seus voltants. 

Algunes de les pautes actuals de la mobilitat urbana estan en l'origen d'un important nombre d'impactes negatius relacionats amb la salut, el medi ambient i l'equitat. En aquest sentit, el PMUS és l'eina adequada per a combatre aquesta situació. Entre els elements fonamentals que ho caracteritzen cal remarcar un enfocament participatiu, que implique els principals agents socials i col·lectius ciutadans en les diferents fases del procés -anàlisi, diagnòstic i propostes-.

Mobilitat urbana amb criteris de sostenibilitat
Els plans de mobilitat són instruments per a impulsar els canvis necessaris en la mobilitat urbana amb criteris de sostenibilitat.

Davant un model de transport concebut per a donar fluïdesa i capacitat d'estacionament als vehicles motoritzats, els PMUS aposten per situar en el centre de la planificació a les persones. 

Tal com ha recalcat l'edil de Sostenibilitat Ambiental, Cristina Díaz, "el seu objectiu és garantir un ambient sa on es puga caminar i pedalar per itineraris accessibles, segurs i atractius; i on els desplaçaments més llargs als destins laborals, educatius, sanitaris i d'oci es puguen resoldre mitjançant el transport públic".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon