Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Ibèria aplicarà la reforma laboral i farà fixos discontinus a milers de treballadors temporals

Iberia aplicará la última reforma laboral amadrinada por la ministra de Trabajo, Yolanda Díaz, para convertir en fijos discontinuos a miles de empleados, segons l'acord a què ha arribat l'aerolínia amb els sindicats majoritaris CCOO i UGT. El primer dels acords afectarà 1.692 treballadors ocupats als serveis de terra com el handling a 29 aeroports, que veuran com els seus contractes temporals es transformen en fixos discontinus a partir de l'11 de setembre, tant de terra com auxiliars de vols, que compten ara amb un contracte eventual, segons l'acord al qual ha arribat l'aerolínia amb els sindicats majoritaris CC OO i UGT. El primer dels acords afectarà 1.692 treballadors ocupats en els serveis de terra com el handling en 29 aeroports, que veuran com els seus contractes temporals es transformen en fixos discontinus a partir de l'11 de setembre. El segon afecta als tripulants de cabina de passatgers (TCP) amb contractes eventuals, que passaran a fixos a partir del 8 de setembre, encara que en aquest cas encara no s'ha fixat el nombre concret de contractes als quals afectarà la mesura.

Aquests pactes es produeixen en vespres de la reunió, el pròxim 15 de setembre, convocada per Ibèria amb la taula de negociació per a treballar en els nous convenis de tots els col·lectius de l'empresa, un compromís que ha servit per a evitar els aturs en l'aerolínia durant aquest estiu, a diferència de l'ocorregut a Ibèria Express, que els seus TCP es troben en vaga des del passat 28 d'agost i s'estendrà fins al 6 de setembre.

Ibèria destaca el compromís amb l'estabilitat de l'ocupació que suposen aquests acord,s perquè per les característiques pròpies del negoci els treballadors fixos discontinus presten llargs períodes de servei durant l'any, superant-se en la major part de les ocasions els sis mesos continuats d'activitat, la qual cosa no és habitual en aquest tipus de contractes, informen fonts de l'aerolínia.

La transformació de contractes en aquest mes de setembre se suma a l'acord aconseguit al febrer passat, en la mateixa comissió paritària de Seguiment de l'Ocupació, per al canvi de 800 treballadors eventuals en fixos a temps parcial i fixos amb jornades irregulars, que va entrar en vigor el 15 de març, encara que en aquest cas al marge de la reforma laboral.

La negociació del dihuité conveni dels TCP va quedar suspesa en 2020 a causa de la crisi originada per la covid-19 i es reprén ara, una vegada que Ibèria ha tingut "una major i precisa visibilitat sobre l'eixida de la pandèmia i els futurs escenaris als quals s'enfrontarà". L'aerolínia ha destacat que mostra el seu compromís amb l'estabilitat laboral i la garantia d'ocupació, fins i tot en un context com l'actual, després de la crisi "més greu de la història del sector", i continua treballant per a arribar a acords que "milloren les condicions laborals dels seus treballadors i que permeten consolidar un futur prometedor per al seu negoci".

Vaga d'Ibèria Express

La pau laboral a Ibèria contrasta amb la conflictivitat en la filial de baix cost Ibèria Express, els tripulants de cabina del qual porten en vaga des del passat 28 d'agost, amb un balanç fins a aquest divendres, dia 2 de setembre, de 36 vols cancel·lats i més d'un miler de retards en trajectes amb origen o destinació en l'aeroport de Madrid-Barajas.

USO, el sindicat convocant dels aturs, estima que els aturs, que s'estendran fins al 6 de setembre, provocaran en conjunt 92 cancel·lacions i afectaràs 17.000 passatgers. L'objectiu és desbloquejar la negociació del conveni col·lectiu i adequar els seus salaris a la pujada del cost de la vida, ja que els sous porten congelats des de 2015. La companyia considera desproporcionades les exigències d'ÚS perquè, segons els seus càlculs, suposarien un augment del cost salarial per damunt del 26%. Totes les reunions que han mantingut totes dues parts han resultat infructuoses.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon