Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Aitana Mas demana 'no endarrerir' la confecció de llistes a Compromís i insta el Botànic a visibilitzar' el que les uneix en campanya

Assegura que ha de "meditar" quin serà el seu paper i que en la coalició hi ha bastants lideratges, "encara que cap és el d'Oltra"

La vicepresidenta de la Generalitat i màxima representant de Compromís en el Consell, Aitana Mas, ha advocat per "no retardar" la confecció de les llistes de cara a les eleccions autonòmiques i, especialment, locals, i ha demanat als membres del Botànic que "visibilitzen" el que els uneix durant la campanya.

Així s'ha expressat Mas en una entrevista amb Europa Press en la qual ha considerat que "encara és prompte" per a decidir quin paper voldrà jugar en els comicis de l'any que ve, però ha incidit en la seua preferència perquè les llistes en Compromís isquen abans de l'habitual.

"Sempre solem fer-ho com dos mesos abans de la campanya i crec que això, sobretot a nivell municipal, no dona molt de marge", ha manifestat. Com a exemple, ha assenyalat els casos dels municipis en els quals es presenta una persona nova, que "ha de fer-se veure i promocionar-se una miqueta més". "Amb els terminis molt ajustats, és una cosa que queda molt en l'aire", ha agregat.

Sobre les primàries de Compromís, Mas ha assenyalat que és un sistema amb "les seues llums i les seues ombres", i ha demanat "debatre sobre aquest tema". En 2019, Compromís va utilitzar un sistema de primàries amb quotes per partits per a garantir la presència del llavors anomenat Bloc (ara Més), Iniciativa (partit del qual Mas és coportaveu) i VerdsEquo.

Respecte a la seua pròpia participació en les eleccions (en les últimes va ser número 1 de Compromís a les Corts per Alacant), ha assenyalat que encara ha de "pensar i meditar" sobre això.

"La veritat és que ara mateix estic més centrada en fer-me amb la Conselleria i la Vicepresidència, crec que tinc bastant treball com per a posar-me a pensar en el que passarà dins de sis mesos". No obstant això, sí que reconeix que sis mesos "en realitat no és res, però en política és un món". També ha considerat que un avançament electoral "no és una cosa que estiga en l'agenda ara mateix".

"MOLTS LIDERATGES"

D'altra banda, Compromís encara les eleccions de 2023 amb dubtes sobre el seu cap de cartell. Mónica Oltra va dimitir al juny pel cas que investiga si la Conselleria va ocultar els abusos del seu exmarit a una menor tutelada, encara que declaracions recents de la víctima sobre les promeses que li haurien fet algunes de les acusacions populars han portat a diverses veus de la coalició a parlar del "muntatge de l'extrema dreta".

Mas, que declina comentar aquest qualificatiu per a "no contribuir al soroll" entorn d'aqueix cas, ha demanat "veure com acaba el procés judicial" abans d'especular amb una possible volta d'Oltra. "A més, per sort, en Compromís hi ha bastants lideratges, encara que evidentment cap és el d'Oltra", ha manifestat.

No obstant això, ha recordat que l'exvicepresidenta "continua estant en Compromís" i que el projecte "continua sent tot el que representa Mónica Oltra". "Crec que la ciutadania sap quin és el projecte de Compromís, l'ha vist aquests huit anys, ha vist el que fem en els governs i sap quina és la nostra manera de fer oposició a Madrid", ha agregat.

"La gent no vota exclusivament a una persona", ha remarcat, i ha destacat les "polítiques valentes" que estan "arrelades a la marca de Compromís".

"TENIM NECESSITAT D'UNIR"

Respecte a les relacions amb els altres partits que formen el Botànic i la campanya electoral que ve, Mes ha advocat per "unir" i "visibilitzar" allò que els uneix. "Aquest tercer Botànic passa perquè tinguem una molt bona relació", ha agregat.

Així, malgrat que ha admés que en la campanya pot haver-hi "comentaris" creuats de l'un a l'altre partit, no creu que puga "desgastar el Govern". "Ens coneixem tots ja després de huit anys", ha agregat, i ha afirmat que no el preocupen aquestes situacions.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon