Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Es constitueix a la sanitat valenciana la comissió assessora del programa de prevenció de càncer de mama

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha constituït la Comissió Assessora del Programa de Prevenció de Càncer de Mama, l'objectiu principal de la qual és assessorar el programa amb una visió integral "d'equitat i universalitat".

En una jornada presidida per la directora general de Salut Pública i Addiccions, Ofelia Gimeno, i en la qual han participat professionals sanitaris de diferents àmbits assistencials s'han analitzat les dades del programa de prevenció de càncer de mama, així com les línies d'actuació de la comissió.

En aquesta comissió estan representats professionals de salut pública, assistència sanitària, tant hospitalària com d'atenció primària, de la direcció general amb competències en farmàcia, associacions de pacients i familiars amb càncer de mama, especialistes en radiodiagnòstic dels hospitals i de les unitats de prevenció de càncer de mama, així com especialistes en protecció radiològica, cirurgia, anatomia patològica i oncologia, ha detallat la Generalitat en un comunicat.

D'acord amb l'Ordre 4/2021 de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual es regula el Programa de Prevenció de càncer de mama de la Comunitat Valenciana, la comissió assessora té com a funcions fomentar estratègies amb una visió integral en la prevenció, diagnòstic i tractament i recomanar línies innovadores en matèria de càncer de mama amb una visió d'equitat i universalitat.

També impulsar línies de millora per a la consecució i compliment dels objectius del Programa de prevenció de càncer de mama, proposar la creació de grups per a abordar nous aspectes en matèria de prevenció, diagnòstic i tractament per al càncer de mama i col·laborar a formular mesures per a garantir la qualitat del programa poblacional Prevenció de Càncer de Mama.

En la reunió, celebrada en la Direcció General de Salut Pública i Addiccions, s'han analitzat les dades del programa i s'han plantejat les línies de millora, que inclouen l'impuls de les noves tecnologies, la importància de la comunicació amb les dones (proporcionant informació a través de l'app GVA+Salut, l'enviament de SMS) fins al diagnòstic, a més de campanyes de sensibilització en mitjans, entre altres.

La directora general de Salut Pública i Addiccions i presidenta de la comissió, Ofèlia Gimeno, ha agraït la presència de les persones participants i ha ressaltat la importància de les aportacions del personal dels diferents àmbits per a aconseguir "una visió en equitat i universalitat del programa".

En aquesta línia, ha destacat també la importància de la celebració aquest any del 30 aniversari de la posada en marxa del Programa de Prevenció de Càncer de Mama en la Comunitat Valenciana, aniversari que serà celebrat a l'octubre.


Crónica CT * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon