Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

CCOO amenaça el Govern amb anar a la vaga si no hi ha pacte salarial per als funcionaris

CCOO ha advertit aquest divendres al Govern que "intensificarà" el seu procés de mobilitzacions, sense descartar la convocatòria d'una vaga, si no hi ha un acord salarial en l'àmbit de la Funció Pública que garantisca el poder adquisitiu dels seus treballadors.

L'Àrea Pública del sindicat ha enviat un escrit a l'Executiu exigint la convocatòria "immediata" de la taula de negociació per a aconseguir un nou acord salarial i de condicions de treball, que garantisca el poder adquisitiu, derogue els decrets de retallades de drets del període 2010-2012 i millore substancialment les condicions de treball en el sector públic.

CCOO recorda que el passat 14 de juliol va convocar una concentració de delegats sindicals davant les portes del Congrés com a "toc d'atenció al Govern", després de mesos esperant a tindre una proposta de l'Executiu sobre la taula.


"Fins hui, aquest sindicat només ha obtingut bones intencions, però sense concretar cap proposta ni convocar la taula de negociació", argumenta el sindicat, que dona un "ultimatum" al Govern: O dona una resposta immediata o la setmana que ve anunciarà noves mobilitzacions, sense descartar anar a la vaga en el sector públic.


"CCOO no permetrà la constant pèrdua de poder adquisitiu, per la qual cosa reclama ja un acord pels salaris per al conjunt de les administracions públiques i del sector públic empresarial", subratlla el sindicat en un comunicat.

El sindicat vol que aquest acord siga pluriennal, incloent-hi l'any 2022, i que a més d'increments retributius, contemple una altra bateria de matèries, com la implantació de la jornada de 35 hores amb caràcter bàsic; el desenvolupament i actualització de l'Estatut Bàsic de l'Ocupació Pública; canvis normatius en matèria d'igualtat, i l'extensió de la jubilació anticipada al conjunt dels empleats públics.

En matèria d'ocupació, a més de portar a bon terme l'estabilització de les plantilles, CCOO demana avançar en l'eliminació de taxa de reposició i escometre de manera urgent un pla d'ocupació per al rejoveniment de les plantilles.

Al costat d'aquestes matèries i de cara a la negociació dels Pressupostos Generals de l'Estat per a 2023, el sindicat crida a revisar les indemnitzacions per raó de servei o de residència; millorar els havers reguladors de classes passives i recuperar les aportacions als plans de pensions públics

CCOO ha advertido este viernes al Gobierno de que "intensificará" su proceso de movilizaciones, sin descartar la convocatoria de una huelga, si no hay un acuerdo salarial en el ámbito de la Función Pública que garantice el poder adquisitivo de sus trabajadores.

El Área Pública del sindicato ha enviado un escrito al Ejecutivo exigiendo la convocatoria "inmediata" de la mesa de negociación para alcanzar un nuevo acuerdo salarial y de condiciones de trabajo, que garantice el poder adquisitivo, derogue los decretos de recortes de derechos del periodo 2010-2012 y mejore sustancialmente las condiciones de trabajo en el sector público.

.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon