Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell demana a la societat reeditar i ampliar el Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista

El Ple del Consell ha aprovat aquest divendres una declaració institucional amb motiu del cinqué aniversari de la signatura del Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista, i ha instat la societat de la Comunitat Valenciana a "reeditar-ho, ampliar-ho i renovar-ho" amb un "nou compromís institucional, polític, social, econòmic, cultural i cívic per l'erradicació de tota mena de violència contra les dones i per a garantir que puguen gaudir les seues vides de manera lliure i plena".

Així ho ha exposat la vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, en la roda de premsa després de la celebració del ple, que aquest divendres ha tingut lloc a Castell de Cabres (Castelló).

Per això, s'encomana a la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives a iniciar els treballs per a "afermar" aquest "compromís" amb un nou Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista.

El Consell va adoptar el 10 de març de 2017 un acord per a aconseguir un Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista, que va ser signat el 18 de setembre d'aqueix mateix any per a un període de cinc anys, que ara es compleixen.

Aquest pacte, subscrit inicialment per 63 representants de diferents institucions i entitats, va aconseguir ser signat a través de la pàgina web 'Suma't al Pacte' per 1.097 entitats i 12.522 persones, i es va materialitzar en un document estructurat en cinc eixos, 21 objectius i 298 mesures concretes, a desenvolupar en els següents cinc anys, amb l'objectiu de "combatre i erradicar tot tipus de violència contra les dones i construir una societat basada en la igualtat, la cultura del respecte i la no violència".

El desplegament de les mesures del Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista arriba enguany a la seua fi i la seua avaluació "ha de servir per a valorar els encerts i les dificultats, els avanços realitzats i les qüestions pendents, i extraure les conclusions i els aprenentatges oportuns per a avançar en la lluita contra la violència sobre les dones i per a la seua erradicació", segons el Consell.

PANDÈMIA I CRISI

Així mateix, assenyala la necessitat de tindre en compte que en aquests cinc anys la societat ha experimentat una transformació, en la qual ha influït també les conseqüències de la pandèmia per la COVID-19, com també ho ha fet el panorama polític i socioeconòmic, la qual cosa reclama "una profunda reflexió al voltant de la pervivència i permanència del masclisme i el patriarcat en la nostra societat i les seues expressions més cruels i intolerables, que són les agressions i els assassinats de dones i fins i tot dels seus fills i filles".

També aquest any 2022 arriba a la seua fi el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere, ratificat al desembre del 2017 pels diferents grups parlamentaris, les comunitats autònomes i les entitats locals representades en la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

D'altra banda, la Llei orgànica 10/2022, de 6 de setembre, de Garantia Integral de la Llibertat Sexual, coneguda com la llei del 'sol sí que és sí', publicada en el BOE el passat 7 de setembre "es configura com una nova eina normativa fonamental per a previndre i erradicar les violències sexuals i atendre de manera integral a les víctimes".

"Tot això fa necessari continuar treballant units i unides amb el mateix esperit que va inspirar el Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista, per a garantir que totes les dones puguen gaudir les seues vides lliures de violències, perquè ens volem lliures i vives", apunta la Generalitat.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon