Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Amb l'actual preu de la llum s'ha esvaït l'avantatge del cotxe elèctric?

En un article publicat en el blog Salmón Marc Fortuño fa una anàlisi de la situació en què queda el cotxe elèctric després de la pujada del preu de l'electricitat, Per la seua importància proposem la seua lectura, i al mateix temps transcrivim el mateix, amb les seues pròpies dades estadístiques. 


El cotxe elèctric ha estat incrementant la taxa de vendes any rere any. I és que un dels atractius que estava tenint per als compradors són els costos associats al vehicle després de formalitzar la compra.

Si bé l'autonomia d'un cotxe elèctric amb càrrega completa sol ser menor que la d'un cotxe de combustió amb càrrega completa, la millor manera de comparar el cost de repostar un automòbil de combustió amb el cost de carregar completament un automòbil elèctric és comparar el cost de conduir la mateixa distància. En aquest cas, usem 100 quilòmetres com a base de mesurament.

I en aquest punt, hi ha novetats: El cotxe elèctric ha perdut l'avantatge de cost per km recorregut. A Europa, el cost per 100km d'un BMW serie 4 és de 12 euros, mentre que el cost per al vehicle Tesla Model 3 és de 16 euros, un 33% més car. Aquest mesurament es realitza agregant els preus de França i Alemanya.


m

Si ens desplacem a l'inici de l'any, les diferències no eren tals i el cotxe elèctric gaudia un gran atractiu en la seua càrrega. Arribem a veure un diferencial de preus notori, quan el preu de 100 km per al Tesla era de 2 euros enfront dels 10 euros del BMW Sèrie 4.

Per a posar-nos en context, Europa està a la vora d'una crisi energètica, ja que els subministraments limitats d'energia hidroelèctrica i gas natural de Rússia eleven els preus del combustible per a les centrals elèctriques del continent.

S'espera que els subministraments continuen caient des del 31 d'agost, quan PJSC Gazprom de Rússia planeja tancar l'oleoducte Nord Stream a Alemanya durant tres dies de manteniment, la qual cosa genera preocupacions que els subministraments no es reprenguen. Per aqueixa raó, Europa està preparant una bateria de mesures per a estalviar gas.

Estas son las medidas que se usarán en Europa para ahorrar gas

I atés que una cinquena part de l'electricitat europea és generada per centrals elèctriques de gas, inevitablement les caigudes en el subministrament ens porten a preus més alts de l'electricitat.

Els preus europeus del gas van aconseguir el divendres 341 euros per MWh, prop del màxim històric de 345 euros que van aconseguir al març.

Com a conseqüència, el contracte anual d'electricitat a Alemanya va aconseguir els 995 euros (995 dòlars) per megavat hora, mentre que l'equivalent francés va superar els 1.100 euros, un augment de més de deu vegades en tots dos països respecte de l'any passat. Al Regne Unit, el regulador d'energia Ofgem va dir que augmentaria el topall del preu de l'electricitat i el gas quasi al doble des de l'1 d'octubre a una mitjana de £3549 per any.

No obstant això, a Europa hi ha diferències notables en el cost de l'electricitat que hem de tindre en compte. I és que el preu de l'electricitat d'Espanya enfront del cost de l'energia alemanya en el mercat a l'agost és la meitat, ja que es va beneficiar d'un  topall en els preus del gas natural, segons l'associació de grans usuaris d'energia d'Espanya.

El preu mitjà de l'electricitat en el mercat majorista d'Espanya a l'agost va ser de 154,89 euros per megavat hora, sense incloure un cost relacionat amb el topall, va dir el grup AEGE. Això va ser un 67% menys que en el mercat alemany i un 69% menys que en el mercat francés.


-
  Marc Fortuño .



Crónica CT * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal