Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'ATMV permetrà el pagament amb targetes sense contacte, telèfons, rellotges intel·ligents i targetes bancàries


La Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) inclourà un nou sistema de ‘ticketing’ basat en compte (ABT) que permetrà el pagament amb targetes sense contacte, telèfons, rellotges intel·ligents i targetes bancàries, entre altres sistemes.

Amb aquest objectiu la ATMV està licitant el contracte de subministrament, instal·lació i implantació i manteniment d'un sistema de ‘ticketing’ i monética, que, juntament amb un sistema d'ajuda a la informació a passatgers i passatgeres en temps real que millorarà la comunicació, té un pressupost de 4,8 milions d'euros. Aquest projecte serà cofinançat per la Generallitat i la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

La implantació d'aquest nou sistema de venda de bitllets porta aparellat el subministrament i instal·lació de nous equipaments de validació d'última generació en tots els autobusos de MetroBus, vehicles que també seran renovats en els pròxims mesos amb els nous projectes de servei públic.

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha valorat aquest avanç en digitalització i noves formes de pagament i ha assenyalat que “aquesta iniciativa és un exemple de com la Generalitat aplica els fons MRR de la Unió Europea per a avançar en la modernització del transport públic, posant el focus a facilitar el seu ús i fer-lo més còmode per als usuaris i les usuàries”.

Com ha assenyalat la consellera, “totes les persones portem sempre amb nosaltres mòbils o telèfons intel·ligents i des de l'administració hem de treballar perquè aquests dispositius que ens acompanyen en el dia a dia, puguen ser utilitzats per a accedir al transport públic, sense renunciar a altres formes de pagament perquè cap passatger o passatgera puga quedar-se arrere”.

El sistema ABT possibilita la utilització de diferents alternatives de mitjans d'identificació per a l'accés i pagament en el transport públic com a targetes sense contacte, telèfons i rellotges intel·ligents (codi QR i NFC) i targetes bancàries (EMV), entre altres.

D'aquesta manera, es facilita l'accés dels usuaris i usuàries a les diferents xarxes de transport de l'àrea d'actuació de ATMV i la interoperabilitat entre elles. També permetrà establir polítiques tarifàries per a incentivar o promoure l'ús del transport públic i atraure nous viatgers i viatgeres enfront d'altres mitjans de transport alternatius.

A més, fideliza als passatgers i passatgeres ja habituals i analitza el retorn econòmic que reben els operadors integrats per la realització dels seus respectius serveis i per la utilització dels mitjans de pagament de ATMV.


El sistema en el qual es treballarà estarà integrat en una aplicació per a mòbils, on la persona usuària podrà optar per carregar diners, com un moneder, o assignar un compte bancari, de manera que les validacions en qualsevol mitjà de transport públic de l'àrea metropolitana (metre, autobús, tren de rodalia) es realitzarien amb qualsevol sistema definit anteriorment. Els càlculs de pagament s'efectuarien de manera intel·ligent en el núvol per a permetre tarifes individuals, setmanals, mensuals, adaptades al perfil de la persona usuària.


Així mateix, la persones usuària podrà decidir si utilitza el mòbil, rellotge intel·ligent, la targeta SUMA ja existent o una targeta EMV, com a accés al transport públic.


Crónica CT * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon