Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

ACPV llança el segon cicle 'Amb veu de dona', del 23 de setembre al 25 de novembre


L'Octubre CCC acollirà aquesta segona edició amb artistes d'arreu del País Valencià que interpreten diversos estils musicals. Enguany, "Amb veu de dona" l'engega la gran Eva Gómez, el 23 de setembre, i el clou l'actuació de la compositora d'indie-folk, Ana Zomeño, el 25 de novembre.

Amb veu de dona ha arribat per a quedar-se! Kela, Ana Zomeño, Maria Faubel, Eva Gómez i Mireia Tortosa protagonitzaran els concerts del cicle de cantautores que l'any passat va experimentar a seua primera edició amb èxit. Una aposta ferma pel panorama musical valencià que enguany s'iniciarà el pròxim 23 de setembre i finalitzarà el 25 de novembre.

En total, el cicle Amb veu de dona comptarà amb la participació de cinc cantautores valencianes, que actuaran a l'Octubre CCC. Els concerts començaran a les 20h, i el centre obrirà les portes a l'actuació mitja hora abans, a les 19:30h. Les entrades dels concerts seran gratuïtes, però caldrà reservar-les prèviament a través de la pàgina web octubre.cat.


EDICIÓ 2022 – Repàs bibliogràfic de les cantautores

EVA GÓMEZ. La veterana cantautora de la Plana Baixa presenta a veu i guitarra una tria del seu repertori més destacat. Des d'Almenara, Eva Gómez porta trenta anys oferint una visió filosòfica i vital de la dona i la terra amb una poesia social compromesa. Temes universals que beuen tant de l'arrel folk i mediterrània com de la cançó d'autor més pura.

Eva posa la veu al tema "Cançó de pluja" de Lluís el Sifoner a l'àlbum PELL del MURAL SONOR que Acció Cultural del País Valencià va editar per a commemorar el cinquantè aniversari de l'entitat.

MIREIA TORTOSA "TENDUR". Es fa dir "Tendur" (tauleta amb braser) quan puja als escenaris per una raó: Generar un ambient proper i familiar, com si d'un concert íntim es tractara.

La cantautora i productora musical d'Ontinyent, amb influències mediterrànies, ens apropa a una música d'autora a cappella, amb l'ús de l'electrònica o amb instruments tradicionals, que va des de la ironia més divertida fins a la tendresa, amb la intenció de remoure consciències.

L'any 2018 és guardonada al concurs de Cantautors Ciutat d'Elx, amb el premi a la millor cançó en valencià per Quin Cel. El seu primer treball discogràfic ix a la llum l'any 2021 amb el nom d'"En perfecte estat de conversació" -amb el que és nominada als Premis Ovidi com a millor artista revelació- i on barreja estils com el tango, el trip hop o el vals.

Mireia també ha posat el seu gra d'arena al MURAL SONOR en la versió de la cançó "Història d'A" d'Ovidi Montllor.

MARIA FAUBEL. Cantautora de Llíria, ciutat de la música i de músics, graduada en percussió pel Conservatori Superior de música de València, compagina la seua faceta creativa amb la docència.

Busca transmetre la seua visió del món mitjançant el gènere musical de la cançó d'autor. Les seues lletres tracten des de temes socials d'actualitat fins a temes reflexius sobre les relacions personals. Amb cordes, tecles i la seua pròpia veu, Maria ens presenta un repertori íntim captivador i plural.

Maria ha participat al MURAL SONOR cantant magistralment el tema de Joan Amèric "Perquè soc poble".

KELA. És l'artista emergent que s'obri pas des de Pego (la Marina Alta), terra diversa i fèrtil en art, llar de moltes artistes, escriptores i personalitats destacables que li han servit de referent i despertaren el seu interès artístic des de ben menuda.

Després de fer versions, col·laborar amb diversos grups i anar deixant entreveure algunes composicions pròpies, ho aposta tot per la música amb el seu primer àlbum: El Mirall. Una proposta arriscada on fusiona l'essència de la cançó d'autora, amb unes lletres que deixen entreveure un procés de desconstrucció i creixement, posant l'amor propi per davant per tal de construir relacions més sanes, tot barrejat amb la curiositat que l'ha portada a jugar amb l'electrònica. Es presenta en diferents formats, passant de la calidesa acústica a l'energia més elèctrica. Un món on qualsevol es pot emmirallar.

ANA ZOMEÑO. Cantautora i compositora d'indie-folk de l'escena valenciana. Després que el seu últim treball fora nominat al millor àlbum d'artista revelació dels premis Carles Santos i que fora triada per la revista Mondosonoro com un dels 10 millors EP del 2020, ha realitzat una gira per l'Uruguai a la fi de 2021. Amb 3 EP's des que va iniciar el seu projecte en 2019, aconsegueix conquistar al públic amb la seua veu i el seu carisma en l'escenari.

La cantautora del cap-i-casal interpreta el clàssic de Raimon "Al meu país la pluja" en l'antologia PELL del MURAL SONOR.




Crónica CT * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon