Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Puig anomena com a "populisme irresponsable" les crítiques a les mesures d'estalvi energètic fetes pel PP

Davant les contínues anades i vingudes del Partit Popular respecte de les mesures adoptades pel govern de l'estat i que han estat sol·licitades per Europa com a element solidari respecte dels països més afectats per les retallades energètiques. Ahir, després de la reunió mantinguda amb la ministra, el president de la Generalitat s'ha manifestat d'aquesta manera.

La setmana que ve es reunirà amb sindicats i patronal per aplicar-les a la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat que les mesures del Govern per estalviar energia estan "bastant clares" i són necessàries per afrontar la situació actual, i per això ha carregat contra les crítiques de dirigents com Isabel Díaz Ayuso i ha demanat treure-les de l'àmbit polític.

"Fins al populisme més radical i irresponsable ha de tenir els seus límits i línies vermelles", ha declarat el també líder del PSPV després d'una reunió a la Vall d'Alcalà (Alacant) amb alcaldes de pobles despoblats. Aquest dilluns, el Govern ha convocat els responsables autonòmics d´Energia, Turisme i Comerç per abordar el pla d´estalvi energètic.

Puig, preguntat per si el decret es va aprovar amb falta de diàleg i hagi obligat el Govern a avançar la reunió, ha recordat que "estem en una situació excepcional d´emergència climàtica i energètica" i ha subratllat que les mesures "són de sentit comú" i estan clares encara que “la interpretació sempre pot generar dubtes”.

"Hem de gastar menys, fer-ho de manera més eficient i alhora produir més energia verda", ha reiterat.

Per tant, ha fet una crida a "intentar despartiditzar" aquestes mesures advertint que és "d'una irresponsabilitat manifesta" estar en contra o intentar confrontar.

"No es pot fer una broma amb això ni dir que es pot mantenir tot permanentment com si no passés res", ha constatat, per lamentar que "aquesta demagògia irresponsable només produeix neguit a la ciutadania".

Ha defensat, per contra, que el "pla de contingència" del Govern s'ha d'aplicar a partir del diàleg i de manera acordada entre les comunitats autònomes. En el cas de la Comunitat, ha garantit que s'intentaran aplicar de la millor manera possible, no de manera coercitiva ni punitiva, sempre amb l'objectiu de salvar la indústria i salvar l'economia.

CORRESPONSABILITAT I SOLIDARITAT AMB EUROPA

"Volem llançar un missatge de coresponsabilitat a la ciutadania, igual que a la pandèmia (...) D'això només en podem sortir junts", ha exposat, a més de destacar que "la immensa majoria de valencians ja ho estan fent a casa" tant per estalviar energia com per contribuir a "sortir d'aquesta situació molt complicada".

Per aconseguir-ho, i per ajudar països "en pitjors condicions", ha insistit que "és el moment de la cogovernança" i ha cridat a un front comú basat en la "solidaritat europea", sense "fer de tot una confrontació com algunes comunitats han fet durant la pandèmia".

A partir d'aquí, el president ha avançat que la setmana que ve està fixada una reunió amb els agents econòmics i socials valencians per abordar aquestes mesures i les que s'aprovaran en els propers mesos. "És fonamental mantenir la màxima cohesió social possible, ho vam fer a la pandèmia i també ho farem ara", ha recalcat.

* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon