Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat aprovarà al setembre mesures per frenar la despoblació


El greu problema que suposa la despoblació dels municipis cada cop és més evident, ha fet que el president de la Generalitat Ximo Puig, hagi avançat que per al mes de setembre és prendran mesures per intentar frenar aquest problema demogràfic. Així mateix, el projecte intentarà revertir el problema a algun dels municipis.

La Vall d'Alcalà

El president de la Generalitat ha realizado estas declaraciones durante su visita institucional a La Vall d'Alcalà, on s'ha reunit amb alcaldes i alcaldesses de municipis de menys de 1.500 habitants de la Marina Alta.

Puig ha destacat que l'Agenda Antidespoblament és "una realitat" i també "una urgència" per al Govern valencià, perquè està al seu "corpus" i al "cor" de les seves polítiques "superar les desigualtats entre les persones, superar les desigualtats entre els territoris”.

El cap de l'Executiu autonòmic ha qualificat de "molt profitosa" aquesta reunió, que ha permès conèixer de primera mà la realitat i les necessitats dels municipis petits de la Marina Alta.

S'hi han abordat qüestions com ara la millora de les comunicacions o l'activitat econòmica vinculada a les poblacions de l'interior.

Puig ha subratllat que el Consell aposta per tirar endavant mesures estructurals que permetin "superar el drama del despoblament", un fenomen que "no ha de ser irreversible", ja que amb l'acció pública, és possible "superar aquesta fractura enorme que portem anys arrossegant".

La Llei Antidespoblament vol "incentivar el món rural, que forma part de la nostra raó de ser, de la nostra identitat", ha indicat el president, qui ha afegit que no és possible "entendre la Comunitat Valenciana" sense poblacions com la Vall d'Alcalà i tantes altres localitats d'interior.

Llei transversal

Aquest marc normatiu cerca garantir, mitjançant rang de llei, una coordinació efectiva entre les polítiques del Consell, i impulsar accions específiques que permetin garantir la cobertura de prestacions bàsiques, l'accés a serveis públics fonamentals i la igualtat d'oportunitats a tot el territori de la Comunitat Valenciana.

Amb aquesta finalitat, la nova llei proporcionarà instruments per lluitar de manera integral contra el despoblament, impulsarà els projectes que ja estan en marxa, iniciarà mesures específiques i coordinarà totes les accions que, de manera transversal, es duen a terme des daltres departaments del Consell.

Per això, la llei contra el despoblament adoptarà mesures de discriminació positiva dels col·lectius que ho necessitin, i engegarà accions per fomentar la igualtat i la lluita contra la bretxa de gènere, així com per evitar l'exclusió social i financera.

Així mateix, reforçarà les capacitats administratives als municipis més petits, crearà entorns que enforteixin el teixit econòmic, l'economia social i la diversificació de sectors tradicionals i emergents i aprofitarà els avantatges de la transició verda, la digitalització i la innovació tecnològica.

A la base d'aquesta norma hi ha l'Estratègia Avant 20-30, un pla estratègic realitzat en col·laboració amb la Càtedra Avant, conformada per les cinc universitats públiques valencianes. El document recull més de 200 accions concretes de dimensió econòmica, social, cultural, mediambiental i de governança política antidespoblament.


* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon