Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

OCU demana multes més serioses a l'Ajuntament de València per no recollir la femta de gos a platges

Caminar per la platja sense trobar excrements de gos a les platges on aquests animals estan permesos ja és gairebé impossible.  Els propietaris d'aquestes mascotes obliden les obligacions, també a la platja

 Per això, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha sol·licitat a l'Ajuntament de València que vigili i sancioni "de manera més fèrria" la manca de recollida d'excrements de gos que, amb l'arribada de l'estiu, també es trasllada a les zones  costaneres i "suposa un focus potencial d'infeccions, cosa que afecta especialment els xiquets".

 A més, l'OCU ha denunciat que "no només suposa un problema des d'un punt de vista higiènic i de salut pública, sinó també de civisme i econòmic, ja que pot impactar al turisme d'aquesta ciutat", segons ha informat l'organització en un  comunicat.

 L'OCU va realitzar el 2019 un estudi sobre neteja urbana on els enquestats assenyalaven que els excrements abandonats a la via pública eren el primer element de brutícia a les ciutats.

 Per això, l'organització ha realitzat una sèrie de peticions per a la ciutat entre les quals destaquen: impulsar campanyes per augmentar la sensibilitat dels amos davant d'aquesta problemàtica, habilitar espais específics a les platges on els gossos puguin fer les seves necessitats, posar a disposició de  els amos eines que facilitin aquesta tasca com a dispensadors de bosses per recollir els excrements i contenidors especials.

 Així mateix, ha proposat més vigilància i imposició de sancions per aquesta infracció;  augmentar la quantia de les sancions perquè compleixin la seva finalitat dissuasòria, així com l'efectivitat dels mecanismes per a la seva imposició i adoptar "bones pràctiques efectives" d'altres consistoris.

 L'OCU ha demanat als propietaris dels animals "la responsabilitat que els correspon", així com "un comportament cívic" amb gestos com portar les seves pròpies bosses per recollir la femta de les mascotes i acudir a llocs habilitats per a ells a les platges i  així mantenir l'espai de lleure "el més net possible".

 L'organització té en marxa una campanya en què tracta de promoure una conscienciació social més gran sobre això, i on també fa referència a una sèrie de propostes adreçades a les administracions públiques per prevenir i aturar aquesta situació.

   

* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon