Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat Valenciana ja ha ajudat 582.000 empreses, treballadors i autònoms per la crisi energètica, la guerra i la pandèmia

Al voltant de 582.000 empreses i persones treballadores per compte propi o alié s'han beneficiat de les ajudes impulsades pel Consell de la Generalitat per a afrontar els efectes derivats de l'increment de l'energia a conseqüència de la guerra d'Ucraïna i la crisi provocada per la pandèmia, tal com ha assenyalat la directora general de 'Coordinació del Dialogo Social', Zulima Pérez.

Zulima Pérez ha realitzat un balanç dels plans que ha posat en marxa el Consell, en coordinació amb agents socials i econòmics, per a revertir els efectes de totes dues crisis i ha recordat que, en la primera ona del coronavirus, en el marc del diàleg social, "es va actuar amb rapidesa" per a donar resposta als qui estaven més afectats per la pandèmia, com va ser el cas de les persones incloses en expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) o la persones treballadores autònomes, que van haver de tancar els seus negocis o reduir dràsticament la seua activitat.

La Generalitat s'està centrant ara en les ajudes a pal·liar l'increment de costos energètics, segons ha indicat Zulima Pérez. En aquest sentit, més de 63.000 persones autònomes de la Comunitat Valenciana rebran l'ajuda de 300 euros de la Generalitat per a pal·liar les dificultats econòmiques generades per l'alta inflació. Les ajudes totals superen els 19 milions d'euros, una xifra que suposarà una important injecció de liquiditat.

La resposta valenciana enfront de l'emergència climàtica i la inflació es materialitza en el Pla Reactiva, que compta amb un pressupost de 944 milions d'euros i es divideix en quatre eixos: lluita contra la inflació; distribució d'ajudes a famílies, empreses i autònoms; millora de l'eficiència i estalvi energètic i accions per a accelerar l'autonomia energètica.

Plans per a afrontar les crisis


En els moments més difícils de la pandèmia, la Generalitat va impulsar un primer paquet d'ajudes, que van comptar amb una inversió de 167 milions d'euros i van aconseguir a 250.000 empreses, persones treballadores per compte d'altri i persones treballadores autònomes.

Aquest primer bloc d'ajudes va ser seguit d'altres plans, com el Pla Resistir, que, amb una inversió de 500 milions d'euros, susceptible d'ampliar-se segons l'evolució de la pandèmia, ha beneficiat fins al moment a 252.000 empreses i persones treballadores autònomes.

Es tracta d'un pla de xoc posat en marxa per la Generalitat per a ajudar econòmicament als sectors més afectats per les restriccions imposades davant l'emergència sanitària, concretament ajudes directes a autònoms i empreses, treballadors en ERTO, ajudes a l'oci nocturn, a l'artesania, al transport regular o préstecs bonificats amb ajuda directa, entre altres.

Al Pla Resistir se suma Resistir Plus, que compta amb una dotació de 647 milions d'euros i es tracta d'ajudes directes de la línia COVID de l'Estat l'objectiu del qual és reforçar la solvència de persones treballadores autònomes i empreses de la Comunitat Valenciana, així com contribuir a reduir el seu endeutament. Resistir Plus compta amb 16.500 beneficiaris, entre empreses i persones treballadores autònomes i inclou ajudes directes, de caràcter finalista.

Èxit del diàleg social


Pérez, que ha assegurat que el Consell ha estat des del principi al costat d'empreses, persones treballadores per compte d'altri i persones treballadores autònomes, considera que el diàleg social entre Generalitat i agents socials i econòmics ha sigut clau per a articular aquestes ajudes i afrontar les dues crisis amb una resposta "ràpida i immediata".

A més, el diàleg social també ha generat un marc d'estabilitat, gràcies al qual, segons Zulima Pérez, la Comunitat Valenciana s'ha convertit en "un centre d'atracció d'inversions i de creixement"


.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal