Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat destina 20,8 milions a pal·liar les conseqüències de la COVID-19 i la guerra d'Ucraïna en les empreses valencianes

L'Institut Valencià de Finances (IVF), principal instrument de finançament de la Generalitat, ha destinat durant la primera meitat de l'any 2022 un total de 20,8 milions d'euros a pal·liar les conseqüències que la crisi de la COVID-19 i la guerra  d'Ucraïna estan tenint sobre les persones autònomes, pimes i grans empreses de la Comunitat Valenciana.

 De fet, tal com ha confirmat el director de l'entitat, Manuel Illueca, durant el 2022 l'IVF ha dotat amb 12 milions d'euros més el Fons Valencià de Resiliència, a què s'acull la Línia de Finançament Fininval – Suport a empreses estratègiques afectades  per la crisi de la COVID-19.

 "Amb aquesta línia de finançament adreçada a empreses estratègiques que estan travessant dificultats conjunturals com a conseqüència de la pandèmia, busquem dotar de recursos suficients empreses viables el potencial de les quals els permetrà recuperar el camí de creixement una vegada es consolidi el panorama econòmic" ha apuntat Manuel Illueca  qui a més ha recordat que entre els criteris a valorar es troba també el fet que siguin empreses "que concentrin a les seves instal·lacions l'ocupació de tota una zona o comarca".

 Així, com ha explicat el director general de l'IVF, "a aquesta línia de finançament s'ha acollit l'empresa castellonenca Marie Claire que, gràcies a aquesta injecció de liquiditat, podrà cobrir en part les pèrdues derivades de la crisi de la COVID-  19, que ha suposat un descens en l'activitat i el negoci de la companyia, però que ja comença a mostrar els primers símptomes de recuperació”.

 "Estem parlant d´una empresa centenària, motor de l´economia i l´ocupació a les comarques de l´interior de Castelló, en concret a l´Alt Maestrat on s´ubica, ja que dóna feina a una plantilla de més de 300 empleats que sense el suport  que l'entitat ha rebut del Consell podria haver tingut dificultats serioses”, ha explicat el director general.

 D'altra banda, durant la primera meitat del 2022, l'IVF també ha ampliat en 8 milions la dotació del Fons Valencià d'Impuls Empresarial – Impulsa I. Aquest fons de deute va dirigit a invertir principalment en empreses amb domicili social o seu d'activitat a  la Comunitat Valenciana que acreditin excés d'endeutament o insuficiència de recursos propis, de manera que l'entrada del fons els permeti reestructurar el passiu financer i donar un nou impuls a la seua activitat.

 Les inversions realitzades a través d'aquest fons s'articulen mitjançant préstecs participatius, deute subordinat, deute preferent i deute convertible.

 En aquest cas, els recursos han anat destinats a l'empresa ceràmica de Castelló, que ha rebut l'import màxim de 5 milions d'euros, ia Carnes Oliva l'operació del qual va ser ratificada per l'IVF per import de 3 milions d'euros.  Tot i això, ja estan previstes dues noves operacions que elevaran l'import d'Impulsa per sobre dels 11 milions d'euros.

 Préstecs directes IVF

 Finalment, durant la primera meitat del 2022 l'Institut Valencià de Finances ha posat també en marxa la línia de finançament bonificat IVF-Afí Productes energètics, "a través de la qual, les estacions de serveis amb almenys un centre d'activitat a la Comunitat  Valenciana han pogut accedir a avenços per sufragar la bonificació de 0,20 euros per litre de combustible aprovada pel Govern Central, sense que per això es veiés afectat el seu negoci o la seva tresoreria, per haver d'avançar aquesta quantitat”.


 "A través d'aquesta línia de finançament bonificat, amb vigència fins al 30 de juny passat, hem atorgat liquiditat a autònoms i pimes valencianes per valor 487.198 euros", ha indicat el director general de l'IVF.


 D'altra banda, durant el primer semestre del 2022 s'ha concedit una operació de finançament a través de la Línia de Préstecs Participatius Coronavirus per import de 300.000 euros que ha tingut com a beneficiària l'empresa alacantina Pérez Cerdá, dedicada a la fabricació de productes i  modelatge plàstic.



Crónica CT * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon