Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Garantida per la Generalitat l'embotelladora de Begís per convertir-la en una 'palanca de desenvolupament'


El municipi treballa "matí i vesprada" per a recuperar la normalitat: "La gent s'esperava que les coses estigueren fins i tot pitjor"

La Generalitat s'ha compromés a "involucrar-se" en la planta embotelladora d'Aigua de Begís (Castellon) i li oferirà el seu suport per a "mirar cap al futur" després de l'incendi forestal que ha arrasat la zona en l'última setmana, i amb la finalitat de convertir-la en una "palanca de desenvolupament" i garantir la seua "perspectiva de futur".

Així ho ha anunciat el 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, que aquest diumenge ha visitat la planta al costat de l'alcaldessa de Begís, María José Madrid. El cap del Consell ha expressat la necessitat de "mirar cap al futur" després de l'incendi, però alhora "conscient" de la "dificultat" que afronta la comarca amb el procés de la recuperació i reforestació.

"Hem de secundar al màxim l'economia comarcal per a fer d'aquesta desgràcia una palanca de desenvolupament", ha manifestat Puig. Per això, la Generalitat s'involucrarà en el manteniment de la planta per a garantir la seua "perspectiva de futur".

De fet, Puig ha apuntat que, en aquests moments, l'embotelladora produeix un terç de la seua capacitat, i l'objectiu és que arribe a produir el 100%, alhora que genere "una major ocupació i capacitat de desenvolupament".

Paral·lelament, el cap del Consell ha remarcat que el Consell es reunirà el pròxim 29 d'agost per a aprovar mesures per a pal·liar els efectes de l'incendi forestal, en particular per a fer costat a l'agricultura. "Ja estem fent un pas més enllà, mirant cap al futur", ha defensat.

Les mesures també recolliran el suport per a donar una "nova perspectiva" a la planta embotelladora, "fonamental per a Begís", segons Puig. També es treballa, en aquest cas a mitjà termini, en un pla de desenvolupament comarcal per a "donar fortalesa" a l'Alt Palància.

Per part seua, l'alcaldessa de Begís, María José Madrid, s'ha mostrat "enormement agraïda" pel suport de la Generalitat i ha incidit en el fet que suposa que aquesta "desgràcia" que ha patit el poble "ara servirà per a donar un major impuls, un impuls més fort, un reflotamiento, i per a aprofitar la situació per a posar en marxa mes línies per a donar més èmfasi a la planta".

"Amb tranquil·litat continuarem treballant amb l'ajuda de la Generalitat perquè --la planta-- tire avant, siga més forta i tinga una major incidència en els llocs treballe per a tots", ha afegit.

"FINS I TOT PITJOR"

Sobre els ànims al poble, la responsable municipal ha apuntat que els veïns --que van poder tornar a les seues cases aquest dissabte degut a l'evolució favorable del foc, que encara no està estabilitzat-- estan ara "començant a veure les necessitats". "La gent s'esperava que les coses estigueren fins i tot pitjor", ha admés.

Precisament, des del consistori treballen "matí i vesprada" en "xicotetes prioritats" per als veïns, com garantir el subministrament d'aigua i llum, i els han indicat la necessitat de documentar "tot el que ha passat" de cara a la tramitació de les ajudes.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon