Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El programa itinerant de la Generalitat: 100 autònoms a 150 localitats semidespoblades

La directora general de l'Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant), Jeannette Segarra, ha assenyalat que la Generalitat ha ampliat a més de 100 el nombre de professionals del programa Itinerant, que treballen per compte propi en serveis bàsics a la ciutadania en localitats amb risc de  despoblació.

 Segarra ha recordat que l'objectiu d'Itinerant és “afermar aquestes persones treballadores autònomes i permetre'ls ampliar la seva clientela, cosa que repercuteix en la millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes d'aquestes localitats que ara disposen d'uns serveis amb què  abans no comptaven”.

 En total, 102 professionals itinerants s'han anat sumant a la iniciativa, que té com a pricipals serveis demanats els de podologia, veterinària, fisioteràpia, òptica, perruqueria, taxi rural a més d'electricitat, jardineria o paleta.  Així, actualment 42 professionals desenvolupen el seu treball a la província de Castelló, 26 a la de València i 34 a la d'Alacant

 El programa, que va començar el 2021 com una iniciativa pilot a les comarques de l'Alt Palància, la Vall d'Albaida i el Comtat, s'ha implantat al llarg d'aquest primer semestre de l'any fins a dotze comarques i més de 150 municipis,  de manera que abasta ja tot el territori en risc de despoblació de la Comunitat Valenciana.

 A la província de Castelló, a més dels 25 municipis de l'Alt Palància, s'hi han sumat totes les poblacions de la Plana Baixa i l'Alt Millars, així com de l'Alt Maestrat-Penyagolosa i, en els darrers mesos, els Ports i Baix Maestrat,  amb un total de 76 poblacions adherides.

 A la província de València, són 18 els municipis que formen part del programa a la Vall d’Albaida, juntament amb els set que conformen el Racó d’Ademús i 17 de la Regió muntanyenca, amb un total de 47 municipis adherits en aquestes tres comarques.

 Per la seva banda, a la província d'Alacant són 28 les poblacions adherides entre les comarques de Comtat-Alcoià, Marina Baixa i Marina Alta.


 Jeannette Segarra, que ha agraït "la implicació d´aquests professionals amb el territori", ha posat èmfasi en la col·laboració entre l´Agenda Avant, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, les mancomunitats i els ajuntaments per dur a terme aquesta iniciativa, que ha  despertat ja l'interès d'altres comunitats autònomes, com ara Aragó, així com de la Comissió per al repte demogràfic del Senat.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon