Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell rebaixa un 10% les taxes educatives durant el curs 2022-23 per fer front a l'impacte de la inflació

El Ple del Consell ha aprovat la bonificació temporal d'un 10% de l'import de les taxes pròpies i preus públics dependents de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport fins a la finalització del curs escolar 2022-2023 per fer front a l'impacte de la inflació.

Així ho ha indicat la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, que ha exercit com a portaveu després de la reunió del Ple del Consell celebrada a València.


Aquesta rebaixa és una de les mesures recollides al decret llei aprovat pel Ple pel qual es modifica la Llei de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2022 i el decret llei per a la reducció temporal de l'import de taxes pròpia i preus públics de la Generalitat.

Pérez Garijo ha explicat que aquesta modificació té com a objectiu, a més de la reducció de les taxes, la rebaixa, quant a l'obligació dels centres que impartisquen l'Educació Secundària Obligatòria completa de comptar amb una persona que preste els serveis d'orientació, s'estableix l'obligació per part de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport,
d'acord amb les organitzacions sindicals i empresarials del sector, de dotar d'hores necessàries de l'especialitat d'orientació educativa a la resta d'etapes.

Una altra de les novetats introduïdes és l'increment de l'import dels mòduls econòmics per fer front a l'obligació de l'increment d'hores lectives a l'ESO, que s'ha de traslladar al mòdul de concerts perquè el professorat puga percebre la retribució de manera adequada.

Descomptes transport públic


Així mateix, el Consell ha aprovat avui també un decret llei pel qual es reduirà un 30% del preu dels abonaments de transport i títols multiviatge, exclòs el bitllet d'anada i tornada, dels serveis de transport terrestres per carretera que són competència de la Generalitat i es fixen les obligacions als operadors de transport públic col·lectiu terrestre per a l'aplicació d'aquests descomptes,
en aplicació del Reial decret llei 11/2022, de 25 de juny, aprovat pel Govern d'Espanya.

Pérez Garijo ha recordat que la pujada dels costos de l'energia "està afectant de manera particular la renda disponible de les llars, especialment les més vulnerables. Per tant,
cal incentivar el paper del transport públic col·lectiu per afrontar l'escenari actual d'alts preus de l'energia".

Mitjançant el decret llei aprovat aquest divendres pel Consell els concessionaris de transport regular de persones per carretera competència de la Generalitat,
qualsevol que sigui la situació administrativa de la concessió, hauran d'implantar una reducció del preu en un percentatge d'un 30% dels abonaments de transport i títols multiviatge, exclòs el bitllet d'anada i tornada.

La Generalitat, per la seua banda, haurà de compensar, amb caràcter indemnitzatori, els mateixos, almenys pels menors ingressos obtinguts durant els quatre mesos d'aplicació del descompte, els costos d'implementació de la mesura i els costos financers que podrien haver incorregut.

Lluita contra els incendis

D'altra banda, entre els assumptes tractats al Ple del Consell, també s'ha autoritzat la signatura per part de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a l'emergència (AVSRE) del contracte mixt, per valor de 25,4 milions d'euros, per al servei d'avions destinats a tasques d'extinció d'incendis forestals a la Comunitat Valenciana 2022-2024. Pérez Garijo ha incidit que la utilització d'avions amb capacitat de llançament d'aigua "és una necessitat en la lluita contra els incendis forestals, sent els únics mitjans aeris que actualment s'utilitzen a la Comunitat Valenciana".
En concret aquest contracte té per objecte la prestació del servei de set avions de càrrega a terra, destinats a la lluita contra incendis forestals, per al període de l'1 de novembre de 2022 al 30 d'octubre de 2024, prorrogable per un període màxim de tres anys.

* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon