Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell aprova la reducció del 30% en els abonaments i títols multiviatge als serveis de transport per carretera de la Generalitat

El descompte estarà en vigor entre l'1 de setembre i el 31 de desembre del 2022

La Generalitat indemnitzarà a les empreses concessionaries de transport regular de viatgers per carretera que estiguin obligats a aplicar la reducció

El Consell ha aprovat el decret llei pel qual s'estableixen obligacions als operadors de transport públic col·lectiu terrestre per a la reducció d'un 30% del preu dels abonaments de transport i títols multiviatge, exclòs el bitllet d'anada i tornada, dels serveis de transport competència de la Generalitat.

Després de la invasió d'Ucraïna, la pujada dels costos de l'energia afecta de manera particular la renda disponible de les llars, especialment les més vulnerables. Des de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat es considera necessari incentivar el paper del transport públic per fer front a l'escenari actual d'alts preus de l'energia.

Així mateix, el Reial decret llei 11/2022, de 25 de juny, estableix un sistema d'ajudes directes, corresponents el 2022, per proporcionar suport financer a les comunitats autònomes per aplicar un descompte al servei de transport públic per carretera de la seva competència.

Aquest descompte s'aplicarà entre l'1 de setembre de 2022 i el 31 de desembre de 2022 i la Generalitat haurà de compensar a les empreses concessionaries de transport regular de viatgers per carretera, sigui quina sigui la situació administrativa de la concessió, que facin els descomptes efectius .

La quantia corresponent serà liquidada als concessionaris directament per la Generalitat, incrementant-se la quantitat en un 10% addicional pels costos de gestió i financers.

Les mesures de suport són compatibles i acumulables amb qualsevol subvenció o ajut que es pugui estar concedint als usuaris del transport per tal de reduir el preu final de l'abonament de transport o del títol multiviatge expedits pels concessionaris.

El finançament de la reducció del preu dels abonaments de transport i títols multiviatge es realitzarà a través dels ajuts directes al transport públic terrestre, urbà i interurbà aprovats pel Reial decret llei 11/2022, de 25 de juny.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon