Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Adif licita les obres del canal d'accés de València per 453,7 milions d'euros

Adif Alta Velocitat ha licitat aquest dimarts les obres del projecte de construcció del canal d'accés ferroviari de València, per un pressupost estimat de 453,7 milions d'euros i amb un termini de 60 mesos.

La publicació de la licitació arriba cinc dies després que la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez,

el president de la Generalitat, Ximo Puig, i l'alcalde de València, Joan Ribó, subscriguessin el conveni del canal amb una inversió de 550 milions d'euros per a vuit actuacions, que permetrà "materialitzar la metamorfosi urbana" de la ciutat i "impulsar el Corredor Mediterrani". Les obres preveuen iniciar-se el 2023.

El pressupost dexecució de la contracta és de 428,6 milions deuros, que amb IVA ascendeix a 518,6 milions deuros. El valor estimat del contracte és de 453.759.550,72 euros sense IVA.

Tal com recull l'expedient, les obres inclouen el nou canal d'accés per a la integració de l'alta velocitat a la ciutat, l'ampliació i la remodelació de l'estació de València Joaquín Sorolla i l'ampliació del seu aparcament.

En concret, l'actuació s'inicia als túnels ja executats del Nus Sud, a l'alçada de l'Avda Fernando Abril Martorrel, perllongant-se fins a Giorgeta fins a connectar amb l'estació actual de Joaquín Sorolla i València Nord.

La solució inclosa als tres projectes contempla el soterrament de totes les vies d'accés a les estacions del Nord i Joaquín Sorolla, donant continuïtat als túnels ja executats del Nus Sud; l'ampliació de l'edifici de viatgers de l'actual estació de Joaquín Sorolla i l'ampliació de l'aparcament per adequar-se a la nova platja de vies i andanes definides al projecte del Nou Canal d'Accés.

Durant la signatura del conveni de dijous passat, la ministra Raquel Sánchez va destacar que, si actualment passen per l'estació al voltant de 3,8 milions de passatgers anuals, s'espera, segons els estudis de demanda elaborats, que "en cinc anys es pugui superar la xifra dels 8,7 milions".

"La liberalització serà un èxit per al sector ferroviari i per a València", ha ressaltat la ministra, que va afegir que la voluntat és que aquest espai sigui, "no només una estació, sinó un destí".

Per la seva banda, el president Ximo Puig i l'alcalde Joan Ribó van coincidir a demanar que les actuacions per completar la reordenació ferroviària a la capital valenciana -amb el túnel passant i la doble plataforma València-Castelló amb ample europeu- es facin amb rapidesa.


* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon