A la Filmoteca d’Estiu el film musical ‘Cabaret’ en el 50 aniversari de la seua estrena A la Filmoteca d’Estiu el film musical ‘Cabaret’ en el 50 aniversari de la seua estrena
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

A la Filmoteca d’Estiu el film musical ‘Cabaret’ en el 50 aniversari de la seua estrena

'Cabaret' es projecta en versió original amb subtítols en valencià. Amb una duració de 123 minuts, la pel·lícula es podrà tornar a veure el divendres 12 i el dissabte 13 d'agost, a les 22.30 hores. 

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, per mitjà de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), projecta en la Filmoteca d'Estiu, el dijous 11 d'agost, a les 22.30 hores, 'Cabaret' (1972), dirigida per Bob Fosse, amb motiu del 50 aniversari de la seua estrena. 

Protagonitzada per Liza Minnelli, Michael York, Helmut Griem i Joel Grey, la pel·lícula s'inspira en la comèdia musical 'Cabaret', de John Kander i Fred Ebb, estrenada amb un gran èxit a Nova York en 1966. La comèdia musical és una adaptació de l'obra 'I am a Camera', del dramaturg anglés John Van Druten (1951), i de la novel·la 'Adéu a Berlín' (1939), de l'escriptor anglés Christopher Isherwood.

El film narra la història de Sally Bowles, una cantant estatunidenca que actua de nit al cabaret Kit Kat Klub de Berlín a començament dels anys 1930. Sally lloga una habitació a Brian, un anglés reservat, universitari i escriptor, que imparteix lliçons d'anglés per a guanyar-se la vida mentre continua els seus estudis d'alemany. Els dos assistiran a l'increment de la violència nazi durant els últims dies de la República de Weimar. 

A més del seu extraordinari èxit comercial, 'Cabaret' va guanyar huit premis Oscar en 1972, inclosos millor director (Bob Fosse), millor actriu (Liza Minnelli), millor actor de repartiment (Joel Grey) i millor banda sonora. 

Dins del cicle 'Aniversaris cinèfils', la Filmoteca d'Estiu projectarà el clàssic de terror del cinema mut 'Nosferatu' (1922), de Friedrich Wilhelm Murnau, que celebra el seu centenari (30 d'agost i 1 de setembre).

Patrimoni audiovisual valencià

Com en edicions anteriors, totes les sessions de la Filmoteca d'Estiu s'obrin amb la projecció d'una mostra de la col·lecció de pel·lícules domèstiques en passos estrets (8 mm, súper-8 mm i 9,5 mm), recuperades per la Filmoteca i realitzades i conservades en el seu arxiu fílmic. Es tracta de clips realitzats a partir de fragments de pel·lícules familiars de temàtica estiuenca, pàgines d'un àlbum de família que recorre diverses dècades.

Aquestes projeccions serveixen per a recordar la missió essencial de l'Arxiu de la Filmoteca: la salvaguarda del patrimoni audiovisual valencià i de la memòria col·lectiva.

Horaris i venda d'entrades

Les projeccions de la Filmoteca d'Estiu se celebren de dilluns a diumenge, excepte els dimecres, que no hi ha sessió. La projecció s'inicia a les 22.30 hores i la taquilla s'obri a les 21 hores. El preu de l'entrada general és de 3,50 euros, i 25 euros per a l'abonament de deu sessions. La programació per dies i la venda d'entrades anticipades en línia estan disponibles en la web de  IVC.

La Filmoteca de València manté l'oferta cinematogràfica a la ciutat durant el mes d'agost amb la celebració de la Filmoteca d'Estiu i les seues projeccions a l'aire lliure. Els criteris de programació de la Filmoteca d'Estiu són els mateixos que se segueixen la resta de l'any a la sala Berlanga: versió original, qualitat en les projeccions i un preu assequible.

La celebració de la Filmoteca d'Estiu, que organitza tots els anys l'IVC, és possible també gràcies a l'Ajuntament de València, que cedeix els jardins del Palau de la Música com a espai de les projeccions, i al patrocini de Cerveza Turia.



Crónica CT 
* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal