Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Nàquera proposarà dilluns que ve el tancament d'alguns camins urbans i rurals que condueixen al Parc Natural de la Serra Calderona

 

Segons indica l'Ajuntament de Nàquera proposarà dilluns que ve el tancament d'alguns camins urbans i rurals que condueixen al Parc Natural de la Serra Calderona. Ho farà mitjançant una proposta a la direcció del parc, perquè ells la consideren i validen davant el risc d'incendis que viu la província de València per l'onada de calor i que amenaça a aquest entorn protegit.

La proposta de l'ajuntament consisteix en la restricció del pas de vehicles per algunes vies que travessen massa forestal. Es pretén evitar el pas de cotxes, de motos i de persones dins del terme municipal de Nàquera a fer botelló o activitats que comprometen l'estabilitat del parc en un moment tan delicat. Les activitats esportives estaran permeses.

Segons plantegen, la restricció afectaria unes certes franges horàries, les de més calor, i a quatre camins que transiten per urbanitzacions i desemboquen al parc, com són eldel Salt, la Font de l’Or, l'entrada del camí que condueix a Satarenya i la part posterior del camí de Els Trencalls. És la proposta que faran, completada amb un dispositiu de vigilància per part de la Policia Local i Protecció Civil, que compten amb drons per a comprovar l'estat del parc i el compliment de la normativa.

De fet, el cos de seguretat civil compta amb formació especialitzada en incendis, conscients del risc d'aquest municipi de patir aquests successos per la proximitat que tenen amb el parc, a més de disposar d'un camió propi de bombers.

Neteja de parcel·les

Aquestes accions restrictives van acompanyades, com recorda l'alcalde, Damián Ibáñez, de normativa municipal de neteja de vegetació per a evitar la propagació del foc. En els últims dies s'han produït queixes ciutadanes respecte a l'estat d'algunes parcel·les en urbanitzacions com Monteamor i La Solana, on hi ha una gran quantitat de massa forestal. Per això, Ibáñez recorda l'«obligatorietat» de tots els propietaris d'aquests terrenys de tindre netes les seues zones i per a això, cada any, «l'ajuntament envia una carta als titulars recordant-li'l». Ara bé: «la responsabilitat és personal, l'ajuntament no pot assumir el cost de netejar els pins i la vegetació baixa de totes aqueixes parcel·les», assenyala.

Aqueixa és precisament la principal problemàtica que es troba l'alcalde amb aquests propietaris: l'elevat cost econòmic de netejar i buidar els pins centenaris que, en molts casos d'aquestes urbanitzacions, solapen les seues copes per damunt de les carreteres. «Com a ajuntament, en Intervenció ens posarien moltes objeccions si assumírem el cost de tota aqueixa neteja», assegura.

L'ordenança data de 2020 i les cartes s'envien cada any, segons explica l'alcalde, als milers de xalets que hi ha a Nàquera. El bàndol també afecta a les parcel·les dins del nucli urbà, el cost del qual és menor per als propietaris. «Les forquetes d'aquestes parcel·les, tant dins del nucli urbà com en els disseminats, són els més perjudicats, però no tots poden fer front a una despesa així», lamenta Ibáñez.


foto wikilocs


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon