Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'operatiu es concentra a evitar que l'incendi de Venta del Moro arribe a les Hoces: 'Està al limit'

Les flames calcinen més de 1.000 hectàrees en un incendi de difícil control pel terreny, amb barrancs i rampes d'entre el 30 i 40%


 Diferents mitjans aeris i terrestres romanen aquest dimarts treballant en l'incendi declarat diumenge passat, a conseqüència d'un llamp, a Venta del Moro, a València, una zona en la qual es presenta una previsió meteorològica adversa cap a migdia, amb possibilitat de tempestes sense aigua i amb vent de ponent.

 L'operatiu es concentra a evitar que el foc aconseguisca el paratge natural protegit de les  Hoces del Cabriel ja que, segons ha afirmat el director de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, "està en el llindar que puga afectar el parc de les Hoces del Cabriel i estan concentrats tots els operatius per a impedir-ho".

 Ángel ha fet aquestes declaracions en atenció als mitjans en el Lloc de Comandament Avançat de l'incendi, després de mantindre una primera reunió de coordinació en aquesta jornada, en la qual també ha sigut present la delegada del Govern, Pilar Bernabé.

 A primera hora, sobre el terreny, treballaven quatre unitats de bombers forestals de la Generalitat; una autobomba; dues dotacions i quatre brigades de Bombers de València; tres comandaments i bombers voluntaris i a primera hora va començar la incorporació en la zona mitjans aeris com dos avions; dos helicòpters; i dos avions i dos helicòpters més amb brigades *helitransportadas de la Generalitat. S'han demanat dues Foques i dues Brif. En total, 14 mitjans aeris més 200 operatius autonòmics, als quals se sumen 237 efectius de la Unitat Militar d'Emergències.

 Després de la primera reunió de coordinació d'aquest dimarts, els tècnics han fet una anàlisi de l'evolució d'una nit "molt complicada" en la qual la missió era, d'una banda, impedir l'avanç de les flames cap a dos o tres llocs que "preocupaven molt" i assenyalar els punts "més calents" perquè, amb la incorporació dels aeris, anaren fent una selecció d'on havien de fer les descàrregues d'aigua o retardants.

 Ara, tots els operatius es concentren en dos punts que "preocupen molt", el principal, el flanc esquerre, la porta cap a les Hoces del Cabriel, on es va fer un ancoratge en alguns llocs de tallafocs o de treballs agrícoles. Així mateix, s'usarà maquinària per a facilitar l'accés dels efectius perquè són llocs amb terrenys "molt complicats", amb rampes del 30 i 40% que impedeix aqueixa actuació dels mitjans i un perímetre difícil.

 Ángel ha apuntat que fins a migdia han tingut el vent "d'amic" però canviarà amb el ponent i la possible arribada de tempestes amb vent "molt erràtic", que fluctua, dificulta el treball i resulta perillós per als efectius que treballen en l'extinció.

 Segons ha detallat el responsables de AVRSE, "estem treballant en dos llocs zones de cultiu que hi ha dues zones d'oportunitat per a evitar l'avanç de l'incendi", encara que ha subratllat que hi ha una massa forestal "molt complexa", amb pins de gran altura i envergadura que dificulten el treball.

PREVISIONS DE TEMPS POC "BONES"

 En tot cas, ha subratllat que les previsions no són "bones" i si bé a la nit tampoc ho eren, van poder treballar en menors condicions.

 De moment, només s'ha desallotjat a alguns habitatges però que principalment es dedicaven a emmagatzemar maquinària agrícola i tracten que el foc no afecte una explotació ramadera de porcs.

 En aquesta línia, la delegada del Govern ha explicat que hi ha persones que voluntàriament van decidir aquest dilluns eixir de les seues cases, però ha subratllat que no hi ha hagut necessitat d'evacuar, excepte les tres finques que estaven en el focus inicial i, principalment, amb maquinària agrícola. 

 Per al control de carreteres i nuclis poblacions, hi ha 24 efectius de Guàrdia Civil i 12 vehicles..


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon