Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

EUPV i Podem ja estaven i ara Compromís saluda amb 'il·lusió' la plataforma de Díaz i demana seguir el diàleg sense perdre l''essència' de cada partit


   Podem i EUPV reiteren el seu suport i aposten per 'Sumar' a nivell autonòmic

   La síndica de Compromís en Les Corts, Papi Robles, ha assegurat la seua coalició rep amb "il·lusió" l'inici de la plataforma política impulsada per la vicepresidenta Yolanda Díaz, però ha demanat que els partits que participen en el futur procés de diàleg "mantinguen la seua essència per a continuar defenent els interessos dels valencians".

   "Per a nosaltres és prioritari sempre ser una força propera al territori i defendre als valencians. En eixa línia s'haurà de construir sempre", ha recalcat en roda de premsa després de la junta de síndiques.

   Robles ha confirmat que "algun càrrec orgànic" de Compromís participarà en la presentació del projecte d'escolta de la plataforma de Díaz, aquest divendres 8 a Madrid, però no ha concretat qual i ha avançat que no seran "primeres espases".

   En qualsevol cas, ha insistit que la coalició valencianista "celebra tot el que siga poder sumar amb il·lusió per a la ciutadania". "La il·lusió sempre és benvinguda, entenem que eixa suma il·lusiona", ha afirmat en al·lusió al nom del projecte de la també ministra de Treball.

SUMAR, "UN GEST DE RESPONSABILITAT"

   Per part d'UP, el diputat Ferran Martínez (Podem) ha garantit que també assistiran representants del seu partit a nivell autonòmic i nacional a l'acte de presentació. Ha coincidit que és un projecte "il·lusionant" i ha advocat per replicar-ho a la Comunitat: "Sempre hem dit que sí, sumar és desitjable també a escala autonòmica".

   Al seu juí, és necessari escoltar a la societat civil "en un moment amb tantes turbulències", per la qual cosa ha destacat que "totes les organitzacions situades dins de l'espai transformador" participen en la presentació de 'Sumar'. "És un gest de responsabilitat i possibilita que aquest projecte arribe més lluny", ha augurat.

   Com a representant d'EUPV, Estefania Blanes ha avançat que assistirà a l'acte la coordinadora del partit i consellera de Transparència, Rosa Pérez Garijo, i ha reiterat que en la seua formació estan disposades a confluir a nivell autonòmic perquè així ho han fet "sempre".

   "Històricament, en totes les legislatures hem anat en coalició amb altres forces polítiques i socials", ha recordat la portaveu adjunta d'UP, insistint que "tot el que siga sumar és positiu" perquè l'esquerra, "desgraciadament", sempre s'ha dividit. Ha advocat per primer arreplegar el "sentir" de la ciutadania i després veure com es configuren les candidatures a les eleccions de 2023




.


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon