Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria aprova un Pla d'Acció per a regularitzar el proveïment d’aigua potable en urbanitzacions

Llíria continua avançant en la dotació de serveis a les urbanitzacions del terme municipal. En este cas, el ple de juliol va aprovar amb els vots a favor de l'equip de Govern (Compromis MoVe-PSOE), els vots en contra del PP i l'abstenció de Cs, el Pla d'Acció per a la regularització de proveïments d'aigua no inclosos actualment en la concessió municipal; així com l'aprovació inicial i incorporació en el Pla Director de proveïments d'aigua potable vigent els nous proveïments a estes urbanitzacions.

L'equip de Govern de l'Almodí de Llíria, ha destacat que este és un Pla d'Acció ambiciós, tècnicament elaborat, que dona abast a la casuística amb més demanda i que ha buscat donar cobertura a tot el terme municipal, plantejant una execució del mateix en els pròxims 15 anys subdividits en 3 fases.

En el Pla d'Acció es proposen les accions necessàries per a regularitzar proveïments que estan fora de l'actual concessió municipal, mitjançant la realització d'un diagnòstic, definició dels proveïments i la implementació d'iniciatives concretes per a regularitzar els proveïments en totes i cadascuna de les més de 50 urbanitzacions que manquen d'este servei bàsic.

En general, les alternatives que recull el Pla de proveïment per a cada urbanització són dues:

1) Extensió de la xarxa municipal. Xarxa en alta: Es proposa l'adquisició de 3 noves captacions, la construcció de dos nous depòsits, la potabilització, així com construir noves conduccions de transport de l'aigua, configurant un anell perimetral en la zona Oest de Llíria, i dividint a tal fi el terme municipal en sis zones o sectors.

2) Condicionament de zones de proveïment, a través de les següents mesures; captacions i sistemes de protecció; potabilització; equips de cloració i desinfecció; telecomandament; telecontrol per a l'automatització dels diferents proveïments; depòsits per a la millora dels existents i construcció de nous; millora de les pressions; sectorització de la xarxa, vàlvules reductores i grups de pressió. També millores en les xarxes de transport: renovació de canonades, modificació de condicions d'impulsió, modificació i extensió de noves conduccions de transport.

Una proposta que avança en la gestió de les urbanitzacions i estableix una calendarització d'actuacions per a fer dels nuclis de població situats fora del nucli urbà nous barris amb tots els serveis bàsics.

Un pla pioner en la localitat de Llíria per a les seues urbanitzacions, que té visió de futur i que és flexible, ja que podrà anar adaptant-se tant a la seua execució per fases, com a les possibles fonts de finançament que vaja adoptant el consistori.

* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon