Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Benaguasil va acollir ahir la presentació del programa MEDIAPROP i JUSTIPROP de la Generalitat Valenciana

En el saló de plens de l'Ajuntament de Benaguasil es va celebrar la Jornada de Mediació de Proximitat de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública.

L'acte presentat pel Director General de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia, José García Añón qui va estar acompanyat per l'alcalde de Benaguasil Ximo Segarra i per diversos representants municipals. Enmarcat en el projecte de renovació que porta endvant la Direcció General de Justicía.

Per part de la Conselleria de Justícia, s'han presentat els diversos serveis posats en marxa en matèria de justícia de proximitat i mediació, a més de celebrar una taula redona integrada per la Subdirectora General de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia en qualitat de moderadora i d'Ana Mir, coordinadora del Centre de Mediació de l'Il·lustre Col·legi d'Advocacia de València (CMICAV) i de Mª Teresa Puig, Cap de Secció de Mediació i responsable del SOM de València com a ponents els qui han debatut i respost a qüestions del públic assistent sobre els serveis que presta MEDIAPROP.

En finalitzar l'acte, es van entregar les plaques acreditatives MEDIAPROP i JUSTIPROP als alguns dels representants municipis assistents, entre ells al de Vilamarxant.

Tant el Director General de Reformes Democràtiques i Accés a la Justicía com l'alcalde de Benaguasil han destacat en clausurar aquesta jornada, “la necessitat d'articular mecanismes com MEDIAPROP i JUSTIPROP en el conjunt de municipis de la Comunitat Valenciana per a poder dotar de majors eines a la ciutadania evitant així el col·lapse dels jutjats i anteposant sempre la mediació davant conflictes”.

L'acte s'enmarca en el projecte de modernització de la Justicia de la Direcció General.

La Direcció General de Modernització i Relacions amb l'Administració de Justícia, en col·laboració amb la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), ha iniciat la transformació digital dels jutjats de pau amb la instal·lació d'equipament per a la seua conversió en modernes oficines judicials de proximitat connectades a la xarxa processal de la Comunitat Valenciana.

El projecte tecnològic, dirigit per la DGTIC amb la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, integra als jutjats de pau en la xarxa de comunicacions de l'Administració de Justícia de la Comunitat Valenciana i dota al seu personal d'ordinadors portàtils, que permetran el teletreball en cas de ser necessari, doble pantalla i equips multifunció.

D'aquesta manera, la primera fase, que culminarà a la fi d'aquest mes de juliol, comprendrà la renovació tecnològica dels jutjats de pau d'Almàssera, la Pobla de Vallbona, Xest, Almussafes, Muro d'Alcoi, Banyeres de Mariola, Onil, Castalla, Alberic, Castelló (l'antiga Vilanova de Castelló, a la Ribera), Tavernes Blanques, Pego, Callosa d'en Sarrià, Alfàs del Pi i Saix.

Al llarg dels pròxims mesos, es procedirà a la renovació tecnològica de la resta dels 96 jutjats de pau de les poblacions de més de 7.000 habitants que no són cap de partit judicial i que, per tant, la seua gestió és responsabilitat de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública. En concret, es dotarà d'equips específics de videoconferència perquè la ciutadania puga realitzar determinades actuacions processals sense necessitat de traslladar-se al municipi del partit judicial d'adscripció.

Aquesta iniciativa forma part del Pla de Transformació Digital de l'Administració de la Generalitat – GEN Digital 25- coordinat i implementat per la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic i dins del qual s'emmarca el Pla de Digitalització de la Justícia, amb una inversió aproximada de més de 38 milions d'euros.

D'ells, es destinaran 1,3 milions per a la modernització i digitalització dels jutjats de pau i altres 1,3 milions per a estendre, dins del programa Justiprop, els Serveis d'Orientació Jurídica locals, com ja s'ha fet en 22 ajuntaments des de la seua posada en marxa a mitjan 2021. D'aquesta manera, es van a a augmentar les capacitats dels jutjats de pau que es convertiran en modernes oficines




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon