Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Nou Servei de Mediació Mediaprop de l'Ajuntament de la Pobla De Vallbona

La Pobla de Vallbona disposa des d'aquest mes de juliol d'un servei nou i gratuït de Mediació- MEDIAPROP per a tots els veïns i veïnes del municipi subvencionat per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública.

La Mediació és un procés alternatiu de resolució de conflictes que facilita que les persones puguen resoldre les seues discrepàncies de manera pacífica i satisfactòria a través del diàleg i la comunicació ajudats per un Mediador.

Aquest nou servei facilitarà que els veïns i veïnes de La Pobla de Vallbona, puguen resoldre els seus conflictes de manera pacífica sense necessitat d'acudir a la via judicial i serà prestat per mediadors del Centre de Mediació del Col·legi d'Advocats de València (CMICAV).

La Mediació és un procés ràpid, que ens permet trobar una solució als nostres problemes en un curt espai de temps, sent també un procés confidencial i voluntari, però que es converteix en la millor solució quan existeix un conflicte entre dos o més persones o entitats.

El procés de mediació pot ser molt útil quan sorgeixen problemes en les relacions tant familiars com veïnals i comunitàries, així com de qualsevol altre àmbit o situació de matèria civil.

Dins de la mediació familiar es poden resoldre problemes referents a separacions, divorcis, ruptura de parella, règim de visites, problemes amb el compliment de les pensions d'aliments, discrepàncies en la cura i educació dels fills, modificació de mesures establides en sentència, liquidació de guanys o herències. Es tracta de casos ja judicialitzats o no

Problemes de convivència entre pare i fills, entre germans, discrepàncies vinculades a cura dels avis o pares majors, dificultats dels avis per a veure als seus nets.

I en general tot conflicte o discrepància que sorgisca dins de l'àmbit de les relacions familiars.

En els conflictes veïnals i comunitaris també és molt útil la mediació per a resoldre discussions entre veïns per qüestions de sorolls, olors, aigües, molèsties produïdes per animals domèstics, discrepàncies en l'ús i cura dels espais comuns de les finques, reparacions de les finques en règim de propietat horitzontal, col·locació d'ascensors. Conflictes de convivència per qüestions culturals o religioses, problemes de bogues, arbres o branques en finca aliena, etc.

En l'àmbit de la mediació civil es poden resoldre els conflictes derivats dels incompliments de contracte, o diferències en la interpretació d'aquests, compravendes, lloguers o reclamacions de quantitat.

El Servei de Mediació es prestarà els dimecres al matí de 10 a 13.30 hores i dos dijous a les vesprades al mes en horari de 16 a 19.30 hores en les dependències del Centre Social de La Pobla de Vallbona, C/Senyera núm. 31, baix, sol·licitant cita prèvia a través del telèfon 962760050, Ext. 3211



* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon