Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana s'integra en la Xarxa de Municipis Lliures de Tràfic i Prostitució


L'Eliana s'integra en la Xarxa de Municipis Lliures de Tràfic i Prostitució



La Regidoria d'Igualtat es reforça amb la recent incorporació d'una agent d'igualtat

L'Eliana s'incorpora a la xarxa de municipis lliures de tràfic i prostitució, segons acord aconseguit en el Ple ordinari del passat 26 de maig amb els vots a favor de PSOE, PP i Ciutadans i l'abstenció de Compromís.

La iniciativa, que va arribar al Ple a proposta de l'associació local Igualtat I Punt, inclou a l'Eliana en una xarxa de caràcter nacional que agrupa municipis de tota Espanya, 45 d'ells de la Comunitat Valenciana, i amb l'objectiu de promoure accions encaminades a l'abolició de la prostitució i l'eliminació del tràfic de dones, xiquets i xiquetes destinats a tal fi.

D'altra banda, l'Ajuntament ha incorporat recentment la figura d'agent d'igualtat, amb l'objectiu d'enfortir el treball que ve desenvolupant en aquesta matèria i reafirmant el seu compromís per a aconseguir una igualtat real i efectiva.

En aquest sentit, la Regidoria d'Igualtat treballa en dos eixos: d'una banda, duent a terme polítiques públiques d'igualtat i, per un altre, realitzant accions de sensibilització i prevenció sobre violència contra les dones.

L'aposta local de comptar amb personal especialitzat afavorirà l'aplicació de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques del municipi, seguint les indicacions que marca l'Agenda de Desenvolupament Sostenible 2030 i l'obligació que com a administració té d'aplicar la igualtat de manera transversal.

El consistori, a través de Serveis Socials, compta des de fa anys amb un Equip Interdisciplinari contra la Violència de Gènere, Domèstica i Menor, a la qual sumarà aquesta nova figura municipal.

Entre les funcions que realitzarà estarà la d'avaluar, dissenyar i impulsar la perspectiva de gènere, promoure la coordinació entre diversos agents del municipi, elaborar i implementar plans d'igualtat, el foment de l'associacionisme, la formació en matèria d'igualtat d'oportunitats o la promoció de l'ús de llenguatge inclusiu. 

 Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon