Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Fiscalia es pronuncia a favor de la competència del TSJ per a investigar Oltra pel presumpte encobriment d'abusos


   Creu que hi ha "indicis rellevants" contra la vicepresidenta com a aforada

 -

   La Fiscalia ha informat favorablement que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) és competent per a la instrucció i, si escau, enjudiciament, de la vicepresidenta de la Generalitat i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, pel cas del presumpte encobriment dels abusos sexuals del seu ex-marit a una menor tutelada.

   La Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana havia donat --en una diligència del passat 31 de maig-- un termini a les parts perquè presentaren al·legacions en relació amb la competència d'aquest òrgan per a decidir sobre la possible imputació de la vicepresidenta.

   Sobre aquest tema, el Ministeri Públic ha informat favorablement que el TSJCV és competent per a la instrucció i, en el seu cas, enjudiciament, per resultar, ara com ara, "indicis rellevants contra Mónica Oltra, com a aforada per la seua condició de vicepresidenta del Consell".

   Així mateix, insta al fet que es realitzen "quantes diligencies siguen precises per a completar la investigació dels fets i la determinació del grau de participació de la persona aforada".

   Pel que es refereix a la resta d'investigats, en moment posterior es valorarà si s'ha d'assumir la competència.

   Després d'estudiar les al·legacions de les parts, el tribunal decidirà si admet a tràmit el procediment. En cas afirmatiu, es produirà la imputació formal d'Oltra --personada en la causa--.

   Aquest pas s'ha produït després que el jutjat instructor demanara al TSJCV la imputació d'Oltra en veure indicis delictius. Es va remetre a aquest òrgan judicial davant la condició d'aforada de la consellera.


* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon