Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Jutjat suspén el Ple de Moció de Censura de Loriguilla convocat per al dimarts 7 de juny

#loriguilla 

El Jutjat estableix necessari suspendre cautelarment- inaudita part- per a poder analitzar la situació després d'oferir cinc dies també l'Ajuntament i a la resta d'afectats o signants de la Moció de Censura. Després d'això resoldrà si la moció és viable d'acord amb la Jurisprudència del TS sobre transfuguisme, si el cas pot quedar incardinat en tal situació, o si pot prosseguir el Ple convocat. En aquest últim cas és de suposar que donarà instruccions perquè el Ple siga novament convocat en data i hora, o en un termini determinat pel Secretari tornant a les obligacions que li imposa la Llei.

La Mesura Cautelar ha sigut adoptada a petició d'una de les regidores de Ciutadans en el Consistori, precisament per entendre que la situació de prosseguir pot ser irreversible i que això provocaria que "un trànsfuga" poguera ser nomenat alcalde, segons la regidora -"alguna cosa que la llei no permet".

La situació en aquest moment queda per tant suspesa i el municipi de Loriguilla es manté en suspens, després dels actes polítics que han vingut desenvolupant-se.

Destitució dels regidors del PSPV-PSOE per l'alcalde de C's 

Tot comença fa a penes un mes en què l'alcalde trenca el pacte de govern amb els regidors del PSPV-PSOE amb els quals venia governant des de principi de legislatura. A Loriguilla les eleccions de 2019 van donar el següent resultat 4 regidors de C's, 2 regidors de PSPV-PSOE i 3 regidors del PP. La majoria per tant es va compondre amb 6 regidors enfront de 3.

La destitució de les delegacions als regidors del PSPV-PSOE va comportar la reorganització del govern municipal que va quedar en mà dels 4 regidors de C's els qui per tant, no té majoria suficient.

Davant això i sorprenentment els regidors del Partit Popular (3) i els del PSPV-PSOE (2) van signar una moció de Censura el passat 24 de maig en la qual se nomenaven alcaldes per períodes de meitats fins a les eleccions de maig de 2023.  Sis mesos a un cap de llista del PSPV i, sis mesos a l'altre cap de llista del PP -s'alternarien per tant en l'alcaldia. No obstant això, la impossibilitat establida pel Tribunal Constitucional anul·lant l'article de la Llei 5/1985 que preveia la impossibilitat que en cas de transfuguisme i per a obtindre el nombre de regidors necessaris per a presentar mocions de censura, no pogueren comptabilitzar-se els vots dels trànsfugues. Ací, per tant, està el problema, segons hem pogut conéixer  des de Crònica, en si s'entén que els regidors signants són trànsfugues, o no. A primera vista semblaria que sí, però fonts jurídiques consultades tenen els seus dubtes perquè tots ells, han manifestat que van abandonar els seus respectius partits abans de signar i que ho van comunicar a l'Ajuntament. Això evitaria aquesta estranya situació.

Tot en mans del Jutjat del Contenciós mentre que el municipi segueix consternat i dividits.

El Jutjat haurà de decidir després de sentir a totes les parts, si prossegueix la Moció de Censura o se suspén per l'anàlisi dels elements anteriors. Mentrestant Loriguilla un municipi amb tot just 2.100 habitants i on la majoria es coneixen i, per tant, tenen marcades les seues preferències. En aquest punt hi ha hagut diferents elements que han justificat als signants de la Moció de Censura i també a l'alcalde. Segons els primers l'alcalde està manejant l'Ajuntament d'una forma personalista i a més està treballant com si la Institució fora seua. Per contra l'Alcalde i el seu grup (C's) acusa els regidors del PSPV-PSOE de deslleials i als del Partit Popular d'oportunisme polític i "estranys interessos" darrere de la seua postura.

Un tràfec de sigles que fins al moment, no sembla que siga entés per quasi ningú en el municipi.** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon