Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Jutjat alça la mesura cautelar i permet la moció de censura de Loriguilla

#loriguilla

Després de l'alçament de la mesura cautelar ha obert una peça separada de possibles sancions per faltar a la bona fe processal a la regidora de Ciutadans que va presentar l'escrit  i al actual alcalde Sergio Alfaro, que varen aconseguir les Mesures Cautelarísimes. Segons el jutjat, no és l'únic escrit presentat i la mateixa adreça Lletrada, amb la mateixa regidora i, afegint algun altre dels regidors de Ciutadans van presentar amb anterioritat escrit en dos jutjats diferents del contenciós, tots dos els van negar la mesura cautelarísima. Sense que ho posaren en coneixement del jutjat que si que la va atorgar.

El Jutjat no ha entrat en més motivacions, sinó en la falta de bona fe processal. Donant per fet que havent-hi altres dues actuacions anteriors no hauria ni d'haver entrat a valorar-ho.

En aquestes condicions la Moció de Censura tornara a assenyalar-se pel secretari en data pròxima, en aquest moment a l'Ajuntament encara no tenien assenyalada data, almenys així ens han informat a Crònica

Per tant, ara per ara, la moció de censura va endavant.

La moció de Censura s'anava a debatre en el ple convocat pel Secretari, segons la marca la llei, del passat 7 de juny, però va ser suspés per haver-se dictat aqueixa mesura cautelar per un jutjat del contenciós. El mateix que hui se sent enganyat i obri la peça de sanció.

 Destitució dels regidors del PSPV-PSOE per l'alcalde de C's 

Tot comença fa a penes algo més d'un mes en què l'alcalde trenca el pacte de govern amb els regidors del PSPV-PSOE amb els quals venia governant des de principi de legislatura. A Loriguilla les eleccions de 2019 van donar el següent resultat 4 regidors de C's, 2 regidors de PSPV-PSOE i 3 regidors del PP. La majoria per tant es va compondre amb 6 regidors enfront de 3.

La destitució de les delegacions als regidors del PSPV-PSOE va comportar la reorganització del govern municipal que va quedar en mà dels 4 regidors de C's els qui per tant, no té majoria suficient.

Davant això i sorprenentment els regidors del Partit Popular (3) i els del PSPV-PSOE (2) van signar una moció de Censura el passat 24 de maig en la qual se nomenaven alcaldes per períodes de meitats fins a les eleccions de maig de 2023.  Sis mesos a un cap de llista del PSPV i, sis mesos a l'altre cap de llista del PP -s'alternarien per tant en l'alcaldia. No obstant això, la impossibilitat establida pel Tribunal Constitucional anul·lant l'article de la Llei 5/1985 que preveia la impossibilitat que en cas de transfuguisme i per a obtindre el nombre de regidors necessaris per a presentar mocions de censura, no pogueren comptabilitzar-se els vots dels trànsfugues. Ací, per tant, està el problema, segons hem pogut conéixer  des de Crònica, en si s'entén que els regidors signants són trànsfugues, o no. A primera vista semblaria que sí, però fonts jurídiques consultades tenen els seus dubtes perquè tots ells, han manifestat que van abandonar els seus respectius partits abans de signar i que ho van comunicar a l'Ajuntament. Això evitaria aquesta estranya situació. Per tant, ara per ara, la moció de censura va endavant.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon