Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El 29 de juny a la plaça de la Mare de Déu de València es tornarà a reclamar el Dret Civil Valencià

#DretCivilValencià

#Ajv

El 29 de juny es compliran 315 anys de la publicació del Decret de Nova Planta de 1707, que «va fulminar l’autogovern valencià en l’àmbit públic», amb l’eliminació de les institucions forals valencianes, tal com va ocórrer a tots els territoris de la Corona catalanoaragonesa, però «addicionalment, al Regne de València el càstig de Felip V va suposar també l’anul·lació del Dret Civil», que regulava les relacions jurídiques entre els particulars, indiquen des de l’entitat.

L’Associació de Juristes Valencians ha convocat una concentració unitària per al pròxim dimecres 29 de juny a la plaça de la Mare de Déu de València per a reclamar la recuperació del Dret Civil del poble valencià i «evitar, 40 anys després, un nou 143», en referència a l’article de la Constitució espanyola a través del qual es va tramitar l’Estatut valencià

Els parlaments de Catalunya, Illes Balears, Aragó, País Basc, Navarra i Galícia poden legislar actualment en matèria civil, una via «vetada als valencians, malgrat que l’Estatut la preveu des del 1982», lamenta l’organització en un comunicat. De fet, únicament durant el període de 2018 a 2016 les Corts van aprovar lleis civils en matèria de dret de família que encara beneficien 300.000 valencians.

El president de l’Associació de Juristes Valencians, José Ramón Chirivella, ha exigit al PP i al PSPV «unitat en la defensa dels interessos dels ciutadans» que, segons ell, «s’ha de manifestar en la tramitació conjunta de la reforma constitucional per a recuperar de forma efectiva el dret civil propi i recolzada per CERMI –Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat– per a donar un correcte tractament constitucional en l’article 49 a les persones amb discapacitat».

«En ple segle XXI no podem consentir que les direccions centrals dels partits obliguen a renunciar a l’autogovern a Ximo Puig i a Carlos Mazón. No ens poden imposar un altre 143». Chirivella també ha sol·licitat al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez; al ministre Félix Bolaños i al president del PP, Alberto Núñez Feijóo, que «aprofiten la reforma de la Constitució per a tramitar conjuntament la modificació tècnica per a recuperar el Dret Civil valencià».

«Han d’aprofitar que obriran el meló constitucional per a modificar-lo i incloure aquesta reivindicació transversal de la societat valenciana. És injust que estiguem patint sis anys d’autogovern retallat i que el PSOE i el PP al Congrés no hagen solucionat aquesta discriminació», ha conclòs Chirivella.

L'Associació de  Juristes  Valencians es va constituir el 25 d'abril de 2013 per a contribuir a la defensa dels interessos i aspiracions de la societat valenciana, denunciant qualsevol situació de discriminació o diferència pejorativa de tracte, i, especialment, aconseguir que la Comunitat Valenciana recupere la capacitat legislativa en matèria de Dret Civil, tot això sempre des de postulats jurídics respectuosos amb la Constitució. És una associació oberta, valencianista, transversal,  apartidista però reivindicativa i democràtica.

El President de l'AJV Jose Ramón Chirivella va signar un acord el passat 20 de maig amb la Consellera de Participació Ciutadana - Rosa Pérez Garijo-

 La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, i el president de l'Associació de Juristes Valencians (AJV), José Ramón Chirivella, han firmat aquest divendres un conveni de col·laboració per al foment i la recuperació del dret civil valencià en 2022.

   L'objectiu d'aquesta col·laboració és realitzar actuacions en defensa de la capacitat de legislar i desenvolupar un dret civil propi a la Comunitat Valenciana en l'exercici de l'autogovern, explica la Generalitat. 

Concentració en les Corts de Madrid demanant la reforma pel dret civil


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal