Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Generalitat i juristes firmen un acord per a recuperar el dret civil valencià   La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, i el president de l'Associació de Juristes Valencians (AJV), José Ramón Chirivella, han firmat aquest divendres un conveni de col·laboració per al foment i la recuperació del dret civil valencià en 2022.

   L'objectiu d'aquesta col·laboració és realitzar actuacions en defensa de la capacitat de legislar i desenvolupar un dret civil propi a la Comunitat Valenciana en l'exercici de l'autogovern, explica la Generalitat.

   Després de l'acord, Garijo ha ressaltat que el treball de l'AJV és fonamental per a fer possible que els valencians tinguen els mateixos drets que altres comunitats autònomes i així "recuperar i legislar en matèries del nostre dret civil".

   Enguany, en el qual es commemora el 40 aniversari de l'Estatut d'Autonomia, les activitats del conveni s'enfocaran especialment a destacar la importància que suposaria la modificació constitucional que garantirà l'exercici de la competència exclusiva de la Generalitat sobre la conservació, el desenvolupament i la modificació del dret foral civil valencià.

   La col·laboració preveu el desenvolupament d'actuacions de caràcter divulgatiu, formatiu i de difusió i promoció, com a jornades, xarrades, seminaris, cursos o exposicions, a més de l'edició de publicacions relacionades.

   Juristes Valencians es compromet a dissenyar i avaluar amb perspectiva de gènere les actuacions que desenvolupe i, en particular, a valorar el seu impacte en atenció al nombre i percentatge de dones participants i assistents, així com a divulgar la rellevància jurídica, social i econòmica que des d'eixa perspectiva podria tindre l'existència d'una legislació civil valenciana.

   Les accions incloses en la col·laboració entre la Conselleria de Qualitat Democràtica i l'entitat compten amb un finançament de 25.000 euros.


* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon