Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Generalitat i juristes firmen un acord per a recuperar el dret civil valencià



   La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, i el president de l'Associació de Juristes Valencians (AJV), José Ramón Chirivella, han firmat aquest divendres un conveni de col·laboració per al foment i la recuperació del dret civil valencià en 2022.

   L'objectiu d'aquesta col·laboració és realitzar actuacions en defensa de la capacitat de legislar i desenvolupar un dret civil propi a la Comunitat Valenciana en l'exercici de l'autogovern, explica la Generalitat.

   Després de l'acord, Garijo ha ressaltat que el treball de l'AJV és fonamental per a fer possible que els valencians tinguen els mateixos drets que altres comunitats autònomes i així "recuperar i legislar en matèries del nostre dret civil".

   Enguany, en el qual es commemora el 40 aniversari de l'Estatut d'Autonomia, les activitats del conveni s'enfocaran especialment a destacar la importància que suposaria la modificació constitucional que garantirà l'exercici de la competència exclusiva de la Generalitat sobre la conservació, el desenvolupament i la modificació del dret foral civil valencià.

   La col·laboració preveu el desenvolupament d'actuacions de caràcter divulgatiu, formatiu i de difusió i promoció, com a jornades, xarrades, seminaris, cursos o exposicions, a més de l'edició de publicacions relacionades.

   Juristes Valencians es compromet a dissenyar i avaluar amb perspectiva de gènere les actuacions que desenvolupe i, en particular, a valorar el seu impacte en atenció al nombre i percentatge de dones participants i assistents, així com a divulgar la rellevància jurídica, social i econòmica que des d'eixa perspectiva podria tindre l'existència d'una legislació civil valenciana.

   Les accions incloses en la col·laboració entre la Conselleria de Qualitat Democràtica i l'entitat compten amb un finançament de 25.000 euros.


* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon