Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

València i la seua província es promocionen a Madrid mitjançant un espai amb sabor propi

  • València Turisme i Visit València acosten la ciutat i la seua província a través de la seua gastronomia en la capital, sota la marca conjunta Delicious València i amb la mirada posada en la Setmana Santa

 València i  província van ser ahir els protagonistes d'un taller amb “sabor propi” en l'Espai Montesa de Madrid que, a més de reunir a prop d'un centenar de persones entre agents de viatges i premsa madrilenys i destinacions valencianes, es va complementar amb la degustació d'un còctel a càrrec de la cuinera Vicky Sevilla, Estrella Michelin del restaurant Arrels (Sagunt), amb maridatge de Javier Cantos, Millor Sommelier de la Comunitat Valenciana, del restaurant El Rincón del Faro (Cullera).

L'esdeveniment va ser una nova acció promocional organitzada entre València Turisme i Visit València mitjançant la marca gastronòmica conjunta Delicious València, i va estar especialment centrada en les destinacions de sol i platja de la província de València amb la finalitat d'incentivar les escapades i els viatges dels madrilenys a aquestes en les pròximes vacances de Setmana Santa.

El diputat de Turisme de la Diputació de València, Jordi Mayor, i el regidor de Turisme de l'Ajuntament de València, Emiliano García, van ser els representants institucionals de l'acte, que va començar amb el workshop professional València:Véns?, en el qual van participar agents de viatges i premsa especialitzada de Madrid així com les destinacions valencianes de platja Cullera, Gandia, Sagunt, Oliva, Tavernes de la Valldigna, a més de Buñol (que, encara que població d'interior, va promocionar en l'esdeveniment la seua gran festa de la Tomatina), Visit València, Creaturisme (de Turisme Comunitat Valenciana) i AEVAV (Associació Empresarial Valenciana d'Agències de Viatge), amb agències valencianes receptives.

“Hem volgut portar a Madrid una representació de València i la seua província a través dels professionals del sector i també dels sentits, ja que la gastronomia és una de les claus que identifiquen un territori, perquè el mercat madrileny puga conèixer amb major profunditat i de primera mà les claus d'una destinació pròxima amb molt bones connexions a l'hora de fer viatges de curta duració, no solament en l'època estival”, va manifestar el diputat de Turisme, Jordi Mayor.

El regidor de Turisme i Internacionalització de l'Ajuntament de València, Emiliano García, va destacar que "la gastronomia valenciana està vivint un moment dolç, que va quedar demostrat en la Gala Michelin Espanya i Portugal 2022 que ha acollit València. Però encara queda molt a dir sobre ella: dels nostres rebostos, del mar i l'horta, de la nostra gastronomia sostenible, de proximitat i temporada, del talent dels nostres xefs, de la innovació, la creativitat… València és la seua gastronomia i es pot descobrir la nostra identitat i la nostra història a través d'ella. Sens dubte, una presentació gastronòmica és de les millors experiències per a mostrar allò que oferim al mercat nacional ".

El “còctel valencià”

La presentació de la destinació es va complementar amb una degustació d'elaboracions gastronòmiques valencianes a càrrec de Vicky Sevilla, que va obtenir la seua primera Estrella Michelin en l'última Gala Michelin, celebrada el desembre passat a València. El seu menú en aquesta ocasió va estar compost per “mullador” de tomaca valenciana, cremosos de formatge d'Almedíjar, aladroc amb taronja i piparra, tac de titaina i tonyina en semisalazón casolà, croqueta de “blanquet”, flam de sàlvia i anous garrapiñades i brioix amb ganache de xocolate i cafè, entre altres plats.

Les harmonies dissenyades per al maridatge per Javier Cantos van comptar amb les D.O. de Valencia, Utiel-Requena, Alicante i les zones de Fontanars dels Alforins, Venta del Moro i Cullera, així com amb la Cervesa Genesis Orange.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon