Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Una antiga almàssera albergarà un museu de l'oli a Serra

L’Ajuntament de Serra està treballant en la recuperació d’una antiga almàssera per crear el futur Museu de l’Oli. Les obres de recuperació de l’espai estan ja molt avançades, quasi a punt de concloure.

L’alcaldessa de Serra ha visitat este espai per conèixer de primera mà com es desenvolupen les tasques de conservació de l’almàssera ubicada al carrer de la Pilota a un edifici de finals del s.XIX i que va cedir la família Domingo Fos a l’ajuntament mitjançant un conveni el passat mes de febrer. Una inversió que ronda els 30.000 euros per ficar en valor este patrimoni etnològic que es cedeix durant 10 anys, prorrogables.

“Esta actuació està dins de l’estratègia que l’Ajuntament de Serra s’ha marcat per recuperar el nostre ric patrimoni” comenta l’alcaldessa, Alicia Tusón. “Serra ha tingut una llarga tradició en l’elaboració d’oli d’oliva d’una excel·lent qualitat” afegeix. La localitat va tindre dotze almàsseres ubicades al casc urbà. Després de 30 anys, la cooperativa de les muntanyes de Serra ha recuperat l’elaboració d’oli al municipi i s’ha convertit ja en un producte guardonat. 

El museu de l’Oli estarà situat al centre de la població, entre l’església i la torre del Senyor. El nou equipament que es vol convertir en un producte turístic que unisca el museu amb la qualitat de l’oli de Serra es troba dins de la Ruta de les Escultures, un itinerari turístic que fica en valor el patrimoni cultural, etnològic i monumental del municipi que en dos anys ha provocat que es doble l’interés pel casc urbà de les persones que visiten Serra.Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal