Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Lliria adverteix que l'anàlisi de les aigües residuals detecta un alt risc de contagi per COVID al municipi

 L'Ajuntament estudia des del mes d'octubre passat la concentració del material genètic del virus en els col·lectors

La ciutat de Llíria presenta un risc molt elevat de contagi per COVID, segons reflectix l'última anàlisi de les aigües residuals del nucli urbà i de les urbanitzacions.

“Este estudi, que l'Ajuntament de Llíria realitza des del mes d'octubre passat, determina la concentració de material genètic del virus SARS-CoV-2 que existix en la població, i ens permet fer previsions a 7 o 10 dies sobre el desenvolupament del nombre de contagis”, ha explicat l'alcalde Manolo Civera.

Les dades recollides indiquen que Llíria ha mantingut, en els últims mesos, uns nivells molt alts de risc d'expansió de la malaltia. Únicament es va situar en uns valors mitjans durant el pont de la Constitució, quan la localitat solament va registrar 19 contagis entre el 8 i el 14 de desembre.

L'última mostra presa presenta 37 milions d'unitats genòmiques per litre, uns nivells molt similars als obtinguts al novembre en el pic de la segona ona. Pel que fa a les dades de contagi se superen, fins i tot, les pitjors xifres dels últims mesos.

Esta última setmana, el municipi va registrar 189 persones contagiades i una incidència acumulada a 14 dies que frega els 800 contagis, valors molt superiors a les setmanes anteriors, fins i tot als 150 casos que es van produir a mitjan novembre, en gran part motivats pel brot en una residència de majors. 

L'alcalde Manolo Civera ha expressat la seua preocupació per esta situació que “ens retrotrau al pic de la segona ona i que confirmen que l'àmbit social ha sigut determinant per a propiciar la propagació del virus, ja que els contagis han augmentat després de les èpoques de festivitats i celebracions”.

Per això, ha demanat a la ciutadania “molta precaució i la major responsabilitat col·lectiva en el compliment de les mesures sanitàries, per a salvaguardar la salut de totes les persones i evitar que la situació epidemiològica continue empitjorant setmana a setmana”.Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal