Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria inicia les obres de posada en valor de la torre medieval del Pont del Vidre

Llíria:

L'Ajuntament de Llíria ha signat hui, amb l'empresa adjudicatària, l'acta d'inici de les obres de rehabilitació i posada en valor de la torre medieval del Pont del Vidre. Aquesta actuació suposarà una inversió de 167.600 euros, cofinançada per la Diputació de València. Està previst que els treballs duren al voltant de tres mesos i mig.

La seua execució contempla la restauració de la muralla, la consolidació de la torre, l'obertura d'un nou accés a la Vila Vella i la reurbanització del tram de vial del carrer Sant Joan de Mata. Totes estes accions permetran la finalització de l'Actuació Aïllada núm. 2 del Projecte integral de Rehabilitació de la Vila Vella (PEPRI) aprovat en la dècada dels anys 90.

El regidor de Patrimoni Històric, Francesc Fombuena, ha destacat que "prompte podrem gaudir d'esta obra tan esperada en el barri, que suposa la recuperació de la trama urbana amb la incorporació de l'entrada a través de la torre, i es consolida així un espai emblemàtic i la seua accessibilitat a la Vila Vella".

De la mateixa manera, "representa la sempre ferma aposta d'este municipi per la conservació i posada en valor del seu patrimoni històric, com un recurs turístic més que donarà inici a la ruta de la ciutat medieval i contribuirà a la revitalització del barri", ha afegit l'alcalde Manolo Civera.

La torre-portal del Pont del Vidre forma part de la trama de muralla medieval de Llíria i, per tant, compta amb la condició de Bé d'Interés Cultural (BIC) en la categoria de Monument Defensiu. Este portal està inclòs en el Catàleg de Patrimoni Arquitectònic del Pla Especial de Protecció i Reforma de la Vila Vella (PEPRI).

Esta serà la tercera actuació que s'execute sobre el Portal del Vidre, després de les actuacions realitzades al 2001 i 2013, que van permetre la urbanització de la zona del carrer Joan d'Àustria i la consolidació de l'edifici.
 ** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon