Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El ple de Llíria adjudica la redacció del projecte i execució de les obres del nou IES Camp de Túria
En l'últim ple ordinari de l'any es va aprovar l'adjudicació de la redacció del projecte i l'execució de les obres de construcció del nou IES Camp de Túria, en substitució de l'actual, per un import pròxim als 10 milions d'euros.

El regidor d'Infraestructures Educatives de Llíria, Paco García, ha destacat que, "després de 35 anys, la localitat vorà com s'edifica un nou centre educatiu de Secundària i Batxiller, una construcció que ha sigut una demanda de l'Ajuntament i de la comunitat educativa durant dècades i que per fi es farà realitat". Per això, "amb l'adjudicació aprovada pel ple es materialitza una fita important que la corporació municipal ha perseguit durant molt de temps".

Ara, l'empresa adjudicatària signarà el contracte al llarg del mes de gener, i comptarà a partir d'ahí de 2 mesos i mig per a redactar el projecte, i una vegada este siga visat pel consistori, tindrà altres 15 mesos per a portar avant les obres de construcció del nou edifici a la parcel·la de Mura.

L'edil d'Infraestructures Educatives ha volgut agrair i destacar "l'esforç que ha suposat el tràmit administratiu i tècnic per a poder culminar esta adjudicació del nou IES Camp de Túria, un treball intens que la corporació ha impulsat durant més de dos anys i on han col·laborat diferents persones i departaments municipals".

Des de l'Ajuntament s'ha volgut també destacar la importància de la col·laboració interadministrativa que ha fet possible este projecte, ja que "el Pla Edificant, impulsat des de la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d'Educació, junt amb l'Ajuntament de Llíria, ha suposat que una infraestructura d'estes característiques puga ser una realitat pròximament", ha apuntat García.

Este centre se situarà en la zona de Mura, on fa ja més d'una dècada es van proporcionar els terrenys necessaris per a poder albergar una instal·lació de les dimensions que tindrà l'institut, i on l'Ajuntament també ha fet i farà una inversió milionària en excavacions arqueològiques i urbanització de vials.

El Pla Edificant, en marxa
Les tres grans obres que tenia projectades el Pla Edificant a Llíria ja estan totes en marxa, suposaran una inversió total de més de 17 milions d'euros i es voran desenvolupades entre els anys 2020 i 2021. Este mes de desembre s'iniciaven les obres de remodelació del CEIP Sant Vicent, amb una inversió de prop de 900 mil euros. Ara s'ha adjudicat el nou IES Camp de Túria, i en breu, es farà el mateix amb el nou col·legi públic núm. 3, una actuació que superarà els 6 milions d'euros.

"Tota una fita que marcarà sens dubte l'actual legislatura, que serà, entre altres prioritats, la de les infraestructures educatives a la ciutat de Llíria", ha assenyalat Paco García.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal